Kindlustusseltsid on esimeste kahjunõuete väljamaksmisega juba algust tehtud ja see jätkub tõusvas tempos.

Reedel toimus Finantsinspektsioonis kohtumine eelmisel nädalal aset leidnud loodusõnnetuse tagajärgede hüvitamise teemal. Kohtumisest võtsid osa kõikide Eesti kahjukindlustusseltside juhid.

Kindlustusseltsid kinnitasid Finantsinspektsioonile oma valmisolekut tormikahjude hüvitamiseks.

Kindlustusseltsid rõhutasid kohtumise käigus oma valmisolekut hüvitada tormiga tekitatud kahju. Seltsid vaatavad läbi kõik neile esitatud kahjunõuded ja püüavad leida oma kliente rahuldavaid lahendusi. Tormikahjude hindamise võimalikult kiireks läbiviimiseks on seltsid kaasanud ka lisajõude.

Kindlustusseltsid on esimeste kahjunõuete väljamaksmisega juba algust tehtud ja see jätkub tõusvas tempos. Esialgsete hinnangute kohaselt ulatub seltside poolt hüvitatav kahju üle 150 miljoni krooni ja see summa võib veelgi suureneda. Kohtumisel tõdeti, et probleeme võib tekkida pigem nendel kahjukannatanutel, kes ei ole enda vara üldse kindlustanud. Täna omab kindlustuskatet vähem kui 1/3 Eesti kodumajapidamistest.

“Olen täna kindlustusseltside suhtumise osas kahjude käsitlemisse positiivselt meelestatud ja usun, et seltsid ei hakka kindlustuslepingute tõlgendamisel pilli lõhki ajama. See on kindlustusturu usalduse küsimus ja Finantsinspektsioon jälgib olukorda praegu väga aktiivselt. Samas olen murelik nende majapidamiste pärast, mis ei olnud kindlustatud,” kommenteeris Finantsinspektsioon juhatuse esimees Andres Trink.

Kohtumisel arutati ka kindlustusseltside tüüptingimustes kasutatavate terminite ühtlustamist ja lepingute parema arusaadavuse suurendamise võimalusi. Seltsid olid ühel nõul mõistete ühtlustamise vajalikkuses ning lepiti kokku edasises tegevuses.

Kohtumisel räägiti ka sellest, kuidas tulevikus inimestele looduskatastroofide eest paremini kindlustuskaitset pakkuda ja riigi võimalikku osa selles.