Delfi lugeja saatis vihje, et inimesed on juba teist päeva Tallinki laevas lõksus ning 7.30 Helsingist väljuma pidanud laev lükati 10.30 peale. Kell 10.30 polnud aga laev jätkuvalt väljunud.

Põhjus peitub eile juhtunud Megastari rikkes, mis ajagraafikut räsis. "Seoses erigraafikuga ja laevade vahetusega, ning tulenevalt asjaolust, et reisijaid, keda see muudatus on puudutanud, oli hulgaliselt ootamas oma järgmist reisivõimalust - seetõttu esines ja võib täna esineda hilinemisi ja just see juhtus ka täna hommikul Helsingis 10.30 Stari väljumise puhul," kommenteerib olukorda Tallinki kommunikatsiooni peaspetsialist Kai-Ines Nelson.

Nelson lisas, et Tallink soovis võtta laeva pardale kõik reisijad, kes 10.30 Helsingist väljuvale laevapardale ära mahtusid ja kes olid oodanud oma reisivõimalust juba mõnda aega. "Mõistetavalt sellistel juhtudel võib tekkida ootamatuid olukordi, mida operatiivselt kohapeal lahendada ja mille lahendamine võib viibida," täpsustas ta.

Nüüdseks on Helsingist väljuma pidanud laev lõpuks teel Tallinnasse.

Megastaar taas töökorras

Tallink Grupp andis ka mõni tund tagasi teada, et Megastari automaatseadmete tehniline rike on nüüdseks kõrvaldatud ning laev on läbinud testimise nii kai ääres kui ka merel. Laev naaseb teenidama ettevõtte Tallinna-Helsingi liini täna, laupäeval 18. detsembril 2021, kell 13.30 väljumisega Tallinnast Helsingisse.

Erigraafik jätkub

Ettevõtte erigraafik Tallinna-Helsingi liinil tugevdamiseks lisaväljumistega on jõus. Nii väljub laev Baltic Queen Helsingist Tallinnasse täna kell 15.00.

Megastar väljub Helsingist Tallinnasse kell 16.30 ja seejärel toimub laevaliiklus Eesti ja Soome vahel juba tavapärase graafiku alusel.

Laev Silja Europa liikleb tavagraafiku alusel.

Tallink vabandab ebameeldivuste pärast, mida antud muudatused on reisijatele põhjustanud. Tallinki klienditeenidus on kontakteerunud kõikide reisjatega, keda puudutab muudatus Tallinna-Helsingi laevaliinil ja tegeleb neile sobiva alternatiivi leidmisega.