Kinnistu omaniku ja hotelli arendaja GVP Invest Estonia OÜ esindaja Sigitas Daugnorase selgitusel on 2020. aasta kevadel alanud ja kogu maailma tänaseni mõjutav koroonapandeemia suuresti põhjus, miks hotelli ehitamine peatati. Samuti pandi Merko Ehitusega koostöölepingu sõlmimisel paika tähtaeg, et ehitusega alustatakse poolteise aasta jooksul, mis aga äsja läbi sai, ja mille tõttu koostööleping poolte kokkuleppel lõpetati.

"Pandeemia mõjutab turismi- ja hotellindusturgu endiselt, kuid oleme veendunud, et maailm kohaneb olukorraga ja turud taastuvad. Samuti on meil veel paar aastat aega ettevalmistusteks, kuniks rahvusvahelised- ja ärireisid oma varasema taseme taastavad. Kõike seda arvesse võttes otsustasime projektiga jätkata ja avada Hampton by Hilton hotelli Tallinnas enne 2024. aasta algust,” selgitas Daugnoras.

Merko Ehituse esindaja ütles eelmine nädal, et pandeemia saabumise järel ei soosinud kiirelt muutuv situatsioon ehitus- ja majutusturgudel varem kokkulepitud tingimustel ehitustöödega alustamist, millest tulenevalt otsustasid pooled lepingu lõpetada.

Hampton by Hilton on üks maailma tuntuim kõrgema keskklassi hotelli kaubamärk, millel on ligi 3000 hotelli 27 riigis üle maailma. Hamptoni külalised on valdavalt keskastmejuhid, ärireisijad, turistid ja lastega pered, kes tähtsustavad hotelli valides ennekõike selle head asukohta ning mõistlikku hinda. Hotellikett panustab eelkõige mugavusele ja moodsatele disainilahendustele ning lähtub fookuspõhisest kontseptsioonist, pakkudes tavalisest mõneti tagasihoidlikumas mahus teenuseid, meelelahutust ja toitlustust, ehkki hommikusöök on Hampton by Hiltonis alati hinna sees.