Aasia aktsiaturud järgisid täna Wall Streeti langust, olles mures koroonaviiruse uue tüve osas ja karmima Föderaalreservi poliitika pärast.

Jaapani suurpank Mizuho teatas, et uus omikrontüvi võib röövida meilt jõulud. "Hetkel on olukord, kus eelistame turvalisust ebameeldivatele üllatustele," avaldasid nad oma pressiteates.

Nikkei 225 indeks langes Tokyos 1,97 protsenti 27 940-ne punktini. Hongkongi Hang Seng langes 1,93 protsenti 22 744,83-ne punktile.

Soulis langes KOSPI indeks 1,81 protsenti 2963,70-ni. Wall Street kukkus reedel, kuna kauplejad võtsid raha laualt maha pärast seda, kui Föderaalreserv teatas, et võitleb koroonaga, kiirendades majandusstiimulite tagasivõtmist.

USA valitsus hoiatas pühapäeval võimaliku nakkuse tõusu eest, mille põhjuseks on ameeriklased, kes reisivad pühadel kodust kaugemale. Omikroni variandi levik on õhutanud kartusi, et äritegevuse ja reisimise uued piirangud võivad halvendada tarneahelaid ja tõsta üldist nakatunute arvu.

Ühtlasi langesid ka Euro stoxx 50 ja DAX index võrdselt 2,36 protsenti keset aktsiate ülemaailmset hulgimüüki, kuna investorid muretsevad uue omikroni tüve, kiiresti tõusvate COVID-19 näitajate ja pandeemiaga seotud karmimate tõkete mõju osas maailmamajandusele.