Lidl Eesti personaliosakonna juhi Liina Kippasto sõnul teeb rõõmu värvatud poetöötajate mitmekesine taust. „Meie uute meeskonnaliikmete seas on nii kogenud jaekaubandustöötajaid, muude elualade esindajaid kui ka oma esimesele töökohale asujaid. Kõiki neid ühendab kõrge motiveeritus, soov teha mitmekülgset rutiinivaba tööd ja saada selle eest korralikku tasu,“ selgitab Kippasto.

Meeskondade moodustamise juures ei ole vanus olnud määravaks: noorim töötaja on 18- ning vanim 73-aastane. Meeldivaks üllatuseks osutus õppurite suur huvi, mille põhjuseks on paindlikud töötingimused ning ennekõike osalise koormusega töötamise võimalus, mis jätab piisavalt aega ka õpinguteks. Praeguseks on lepingud sõlmitud ligi 800 uue töötajaga, viimased lepingud sõlmitakse veel lähiajal, kuid Lidlisse tööle soovijaid oli kümme korda rohkem.

„Lidlil on Eestis kaugeleulatuvad arenguplaanid ning esimese värbamislainega saime kindluse, et olemasolevate meeskondade täiendamiseks ja järgnevate kaupluste avamiseks on turul veel häid kandidaate, kes on huvitatud mitmekülgsest ja rutiinivabast tööst jaekaubanduses. Laieneme pidevalt edasi, mistõttu jätkub meil ka peatselt uute töötajate värbamine,“ lisas Kippasto.

Jaanuaris algab vastsetel poetöötajatel kauplustes põhjalik väljaõpe, mille käigus omandatakse vajalikud teadmised ja oskused igapäevaste tööülesannete täitmiseks. Valdkonna keskmisest kõrgem palk ja lisahüved hakkavad poetöötajatele kehtima juba esimesest tööpäevast ning lepinguga on garanteeritud ka iga-aastane palgatõus.

Lidlil on praegu valmimisjärgus neljas Eesti linnas kaheksa poodi. Lidl on Eesti Kaupmeeste Liidu ja Saksa-Balti Kaubanduskoja liige.