Telia võrgu ja infrastruktuuri valdkonna juhi Toivo Praakeli sõnul tegutsesid kaablilõhkujad ja -vargad kahel järjestikusel ööl.

„Laupäeva öösel lõikasid vargad Kiviõlis katki kaks Telia sidekaablit, millest üks oli linnadevaheline optikakaabel. Selle tulemusena jäi Kiviõli, Püssi ja Kohtla-Nõmme piirkonnas interneti püsiühenduseta ligemale 500 kodu, samuti oli maas mitme mobiilside tugijaama töö. Läinud ööl kordus sama muster veidi teises piirkonnas. Selle tõttu on täna hommikul maas samuti mitu mobiilside tugijaama, sealhulgas on mobiilside häiritud Tallinna-Narva maanteel Viru-Nigula, Lüganuse ja Kohtla-Järve lõigul,“ selgitas Praakel.

Lisaks on mobiilside häiritud Pada, Aseri, Kestla, Kohtla-Nõmme ja Kiviõli piirkonnas. Telia tegeleb ühenduste taastamisega ja loodab mobiilside tugijaamad töökorda saada esimesel võimalusel.

Praakeli sõnul on kurjategijad kahel ööl tegutsenud sama mustri järgi, mistõttu võib arvata, et tegu on samade tegijatega.

„Oleme teinud politseisse avalduse mõlema juhtumi kohta. Samuti on teretulnud kõikvõimalik info, mis võiks aidata tabada kaablivargaid. Seetõttu palume inimestel, kes märkasid 19. või 20. detsembri öösel kahtlast tegevust Kiviõlis Keskpuiestee, Pargi ja Viru tänavate piirkonnas, sellest politseid teavitada,“ lisas Praakel.