AKI tegi Olerexile novembri keskel ettekirjutuse, milles nõudis ettevõtte teenindusjaamadest audiovalve eemaldamist ning töötajate teavitamist audiovalve kasutamisega seotud rikkumisest. Lisaks nõuti videovalve kooskõlla viimist isikuandmete kaitse üldmääruse (IKÜM) nõuetega.

Samas esitati Olerexile 25 000 euro suuruse sunniraha hoiatus, kui ettekirjutusi tähtajaks ellu ei viida.

Reedel (17. detsembril) oli ettekirjutuses esitatud nõuete tähtaeg ning AKI pressiesindaja Maire Iro sõnul teavitas ettevõte neid ettekirjutuse täitmisest. Inspektsioon peab nüüd Olerexi tehtu üle kontrollima ja selles mõttes ei ole menetlus veel lõppenud, kuigi suure tõenäosusega see nii on, tõdes Iro.

Ajaleht Äripäev kirjutas esmaspäeval, et väidetavalt ei piirdunud Olerex ainult heli salvestamisega tanklates, vaid AKI-le jõudnud info kohaselt kasutas ettevõte tanklates kaameraid ka töötajate jälgimiseks ja hindamiseks. Olerexi tegevjuhi Piret Milleri kinnitusel ettevõte kaameraid töötajate hindamiseks ei kasuta, vaid seda tehakse ainult turvakaalutlustel.

Loe pikemalt ERRist.

Eestis tegutsevatest tanklakettidest salvestab kassa juures heli veel Circle K. Teised tanklaketid ei pea heli salvestamist vajalikuks.

Andmekaitse inspektsioonil ongi kavas ette võtte ka teised tanklaketid ning teha laiem ettevõtete teavitamine ja kontrollimine.

Loe pikemalt Äripäeva veebist.