Soome piiril nõutav negatiivse tulemusega koroonatest peab olema tehtud 48 tunni jooksul enne plaanitavat riiki sisenemist. Nõue kehtib 2005. aastal ja varem sündinutele kuni 31. detsembrini 2021 ning 2006. aastal ja varem sündinutele alates 1. jaanuarist.

Negatiivset testitulemust ei nõuta Soome kodanikelt, Soomes alaliselt elavatelt välismaalastelt või isikutelt, kelle riiki sisenemisel on vajalik põhjus, näiteks kaalukad perekondlikud või muud mõjuvad isiklikud põhjused.

Esialgu kehtib lisapiirikontroll ja koroonatesti nõudmine piiriületusel 28. detsembrist kuni 16. jaanuarini. Piirikontroll Euroopa Liidu sisepiiril kehtis Soomes ka eelmise aasta 19. märtsist tänavu 25. juulini.

Soome valitsus tegi vastava otsuse eile pärast pikki läbirääkimisi riigi koroonaolukorra üle, kehtestades ka hulga muid piiranguid. Sellega soovitakse saada lisaaega vaktsiini kolmandate annuste manustamiseks. Endiselt on oluline, et tehakse esimene ja teine ​​vaktsiin, sest Soomes on peaaegu 800 000 täiesti vaktsineerimata täiskasvanut.

Muu hulgas peatas valitsus osaliselt ka riigisisese koroonapassi kasutamise. See toob kaasa muudatusi lahtiolekuaegades ja alkoholi müügi piirangud restoranides, baarides ja ööklubides. Alates 28. detsembrist lõpeb alkoholi müük neis kell 17. Koroonapassi nõudvad restoranid võivad olla pärast seda avatud kella kaheksani, baarid ja ööklubid kella kuueni.

Jaga
Kommentaarid