YIT ja Makita on sõlminud lepingu büroo- ja laohoonete ehitamiseks Saue valda Laagri külje all asuvasse Gate Tallinna tööstusparki. Lepingu maksumus on ligikaudu 24 miljonit eurot. Kahekorruselise hoone pindala on ligikaudu 23 500 ruutmeetrit.

Lisaks kontoritele ja laole saavad hoones olema hooldus- ja katseruumid, näidistesaalid ja koolituskeskus, kus koolitatakse edasimüüjaid ja lõpptarbijaid.

„Ootame uusi tööruume pikisilmi. Majas sees saavad olema testruumid nii betooni-, puidu- kui ka metallitööriistade testimiseks ning lisaks tuleb välitestala, kus saab katsetada aia- ja metsatehnikat. Uues majas jagub töökohti kuni sajale inimesele,“ sõnas Seiji Tanizawa, Makita Oy Eesti filiaali tegevjuht.

Ehitustööd algavad 2022. aasta jaanuaris ja projekti plaanitav valmimisaeg on 2023. aasta aprill.

Projekt näeb ette, et lõpptulemus vastab A-energiaklassi nõuetele. Suurhoone energiavajadus tagatakse hoone katusele ja kinnistule paigaldatavate põhjamaade kliimale kohandatud päikesepaneelidega. Kokku koondavad pargid üle 2000 paneeli, mille koguvõimsus on 1000 kW.

„Tänavune aasta on tõestanud, et jätkusuutlikuks tegutsemiseks on läbimõeldud energialahendused kriitilise tähtsusega. Hea on näha, et erasektor tajub selgelt oma vastutust keskkonna ees ja oskab juba ise paremaid lahendusi küsida. Hoone omatarbimisest ülejääv energia läheb elektrivõrku, mis on eeskujulik näide sellest, kuidas juba üks hoone võib kõigi jaoks elukeskkonda paremaks muuta,“ ütles AS-i YIT Eesti ehitusvaldkonna juht Reimo Ehrstein.