Ridango on ühistranspordi pileti-, reaalaja- ja maksesüsteemide arendamisele keskendunud Eesti ettevõte, mis seni tegutses veel Rootsis, Soomes, Leedus, Ukrainas ja Gröönimaal. Omandades 100% osaluse rahvusvahelise haardega Sloveenia ettevõttes LIT Transit, pakub kahe ettevõtte põhjal moodustunud Ridango grupp nüüd oma lahendusi veel paljudes riikides ja suurlinnades, näiteks Singapuris, Hongkongis, Indias, Saudi Araabias, Austraalias, Kataris ning mujal üle maailma.

„Meil on ambitsioonikas eesmärk tõusta 2026. aastaks maailma juhtivaks intelligentsete transpordisüsteemide pakkujaks ja ühistranspordisektoriga seotud tehnoloogiaettevõtete grupiks. LIT Transiti omandamine on sel teel oluliseks verstapostiks, tegemist on ühistranspordi valdkonna juhtiva tegijaga,“ kommenteeris Ridango juhatuse esimees Erki Lipre. „Tehinguga kasvab meie globaalne tegutsemisulatus ja turgude arv märkimisväärselt, samuti lisandub ülitugev reaalaja-lahenduste kompetents ning uued teenused transpordiametitele ja -operaatoritele.“

Ridango grupi süsteemidega on nüüd igapäevaselt ühendatud üle 35 000 sõiduki rohkem kui 25 riigis. Ühendettevõttes töötab kokku enam kui 170 töötajat Eestis, Sloveenias ja Aasias.

„Töötame selle nimel, et viie aasta pärast oleksime käibelt senisest kümme korda suurem tehnoloogiagrupp. Turg areneb kiiresti ning kahtlemata on meil head eeldused sellest osa saada. Siin on oluline osa tugeval meeskonnal ja suuremahulisel tootearendusel, et kliendi ja reisija kogemus oleks maailma tipptase,“ ütles Lipre. „LIT Transit on valdkonnas tuntud tegija ning neil on väga tugev meeskond. Näeme, et kahe ettevõtte tooteportfell täiendab teineteist suurepäraselt ning jõud ühendades suudame kiiremini astuda suurte konkurentide kandadele ja vallutada uusi turge.“

Sloveenias asutatud LIT Transit, kelle asutajad jätkavad Ridango juhtimises ka grupi tasandil, on juhtiv reaalaja-infosüsteemide pakkuja ühistranspordi ettevõtetele. LIT Transit pakub muuhulgas üht täpsemat sõidukite saabumise ennustusmootorit ning süsteeme sõidukite jälgimiseks, transpordi juhtimiseks ning juhi sõidustiili hindamiseks. Ettevõttes töötab üle 80 inimese ning selle aasta prognoositav käive on suurusjärgus 8,5 miljonit eurot.

Eesti ühistranspordi tehnoloogiaettevõte Ridango AS on asutatud 2009. aastal ning peamisteks klientideks on omavalitsused, nende allüksused ja ühistranspordi eravedajad. Eestis on klientideks näiteks Elron, Tallinna Transpordiamet, Tartu linn, Pärnu Ühistranspordikeskus jt. Ridangos töötab üle 90 inimese ja ettevõtte käive on suurusjärgus üheksa miljonit eurot. 2020. aastal ostis BaltCap Private Equity Fund III usaldusfond Ridango enamusosaluse.