Arendustöösse on kaasatud nii neuroloogid ja psühholoogid, kui ka pikaajalised migreenipatsiendid ning eesmärgiks on pakkuda tõenduspõhist ravi pakkuv platvorm. Esimene osa rakendusest käivitati tänavu märtsis, nüüd alustas Migrevention Tartu Ülikooli Kliinikumis kliinilist uuringut ja kaasas ka esimese iduinvesteeringu.

Ettevõtte asutaja ja tegevjuhi Katrina Laksi sõnul kannatavad migreenihoogude all ainuüksi Eestis hinnanguliselt üle 200 000 inimese, kellest ravile jõuab aasta jooksul vaid kuni 1%. „Meie lahendus võimaldab aidata 10 korda rohkem peavaludega patsiente ning seeläbi pakkuda tulevikus ravivõimalust kõikidele, kes migreenist tingitud sagedaste peavaluhoogude all kannatavad. Arendame süsteemi, mis võimaldaks nii jälgida ja ennetada peavaluhoogusid, kui ka pakkuda teaduspõhistest soovitustest lähtuvalt ravi," ütles Katrina Laks.

Migreventioni digitaalse peavalukliiniku lahenduse esimeseks verstapostiks oli peavalupäevik, mida hakati patsientidele pakkuma tänavu märtsis. „Tänaseks toetab meie rakendus juba rohkem kui 3 tuhande peavalupatsiendi raviteekonda," lisab Laks rõhutades, et päevik oli siiski kõigest esimene samm. „Detsembri alguses alustas Migrevention Tartu Ülikooli Kliinikumis kliinilist uuringut, kus võrreldakse digitaalset sekkumist ja tavaravi. Siht järgmiseks aastaks on selge: sertifitseerida Migreventioni toode digitaalse meditsiiniseadmena," ütles Laks.

Migreventioni esimese 355 tuhande euro suuruse investeerimisvooruga liitusid tipptegijad tervise-, tehnoloogia-. õiguse- ning startup-ettevõtluse valdkondadest. Investeerimisringi juhtis pikaaegse tervishoiujuhtimise kogemusega Dag Nurm, kes investeeris Migreventionisse kõrge kompetentsiga ja motiveeritud meeskonna tõttu. "Seda valdkonda ootab tehnoloogilises mõttes ees tohutu areng ning Migrevention suudab juba täna pakkuda patsientidele olulist väärtust. Usun, et pärast järgmise etapi läbimist suudavad nad oma rakenduses pakkuda ravi, mis oma kvaliteedilt ei jää alla kliinikutes pakutavale konventsionaalsele ravile," ütles Nurm, kes on varasemalt pikaaegselt juhtinud taastusravihaiglat, kuid viimastel aastatel keskendunud investeeringute juhtimisele tervishoiuvaldkonnas.

Migreventioni lahenduses näeb olulist potentsiaali ka Health Founders kiirendi asutaja ja Migreventioni investor Erki Mölder. „Health Founders kiirendis otsime ideid, mille taga on kompetentne meeskond ning tugev ja laiahaardeline ärimudel, mis pakub reaalset lahendust reaalsele probleemile tervishoiuvaldkonnas. Migrevention täidab kõik need eeldused, mistõttu ongi meil hea meel osaleda nende esimeses investeerimisvoorus. Ootame ja jälgime huviga nende arengut," ütles Mölder.

Migreventioni projekti „Migrevention digitaalse peavalukliiniku arendus" elluviimist on toetatud ka Eesti - Norra koostööprogrammi „Green ICT" vahenditest.