Arvutit sulgedes ei mõista me tihti, kuhu läks aeg, mis sai selle taga veedetud! Lihtne on unustada end tundideks videoid või sotsiaalmeediapostitusi vaatama, sest sisu uueneb pidevalt ja pakub kogu aeg midagi põnevat. Kindlasti saab sellest palju uusi teadmisi, kuid sageli ei aita need meid kuidagi oma eesmärkidele lähemale ja pigem annavad võimaluse kohustustest eemale hiilida. Vaata, kuidas saad arvutis veedetud aega enda kasuks pöörata!

1. Õpi selgeks uus keel


Tahad reisida ja suhelda kohalikega või täiendada oma CV-d? Uue keele õppimine on selleks suurepärane võimalus! Selleks on saadaval nii tasulisi koolitusi kui ka tasuta äppe, nagu Duolingo, kus saad valida paljude erinevate keelte vahel!

Tänu kaasaegsele tehnoloogiale, nagu MateBook X sülearvutisse sisseehitatud võimas nelikkõlar ja kaks klahvistikku sisseehitatud kõlarit, saad keeleõppest maksimaalse kogemuse ning kuuled ka kõige detailsemaid keelenüansse, mida silmas pidada.

2. Sea oma rahaasjad korda


Sea endale regulaarne eesmärk teha vähemalt kord nädalas arvutis olles ülevaade oma rahaasjadest. Selleks võid kasutada vabavarana leitavaid eelarve põhjasid või luua ise endale kulude-tulude ülevaate, mida jooksvalt täiendada. Mitmed platvormid ja rakendused võimaldavad siduda oma kasutajakonto pangakontoga ja nii saad andmed otse rakendusse tõmmata. Aga veendu eelnevalt, et tegemist on usaldusväärse platvormiga! Enamik finantskirjaoskuse gurusid on välja toonud, et alates hetkest, mil saad selge ülevaate oma kuludest ja tuludest, on võimalus hakata looma paremat süsteemi raha säästmiseks ja sissetulekute kasvatamiseks!

3. Teeni lisasissetulek


Tänapäeval pole äri alustamiseks või lisasissetuleku teenimiseks tarvis muud kui mugavat ja hästitoimivat sülearvutit. Eestis käib oma ettevõtte loomine imekiirelt ja tarvis läheb vaid leidlikku äriplaani.

Alustada võid nii originaalsest äriideest kui ka hobi muutmisest äriks. Samuti saad osaleda erinevatel platvormidel, mis pakuvad lisaraha teenimise võimalust erinevate pisitööde tegijatele — olgu selleks tekstide kirjutamine, turundustööd ja disain või hoopis IT-oskuste rakendamine.

Tänapäevased uued sülearvutite mudelid, nagu Huawei MateBook X, sobivad suurepäraselt vabakutselistele proffidele, sest on kauakestva akuga, mis peab vastu ka pärast pikka tööpäeva ja võimaldab sel ajal lisategevustele aega pühendada. Samuti puudub MateBook X mudelil metallraam, mis võimaldab paremat ekraani ja korpuse suhet ning teeb mudelist sobiva kaaslase kõigile, kes soovivad kasutada arvutis kujundusprogramme. Tänu 100% sRGB 5 värvigammaga 3K-ekraanile võimaldab seade teravaid ja elavaid detaile, mis on disaini puhul oluliseks väärtuseks.

4. Hari end uutel teemadel


Kui armastad niikuinii arvutis videoid vaadata, siis sea eesmärgiks vähemalt ülepäeviti ka üht harivat videot vaadata. Hea võimalus selleks on sukelduda näiteks TED Talksi ettekandevideotesse, kus eri valdkondade maailma tippspetsialistid jagavad oma teadmisi. Kui aga eelistad ettekannetele pigem selgitavaid videoklippe, tutvu näiteks selliste YouTube’i kontodega nagu CrashCourse, AsapSCIENCE, MinutePhysics ja SciShow või mõne muu sulle meeldival teemal loodud hariva kontoga.

5. Täienda oma praktiliste oskuste pagasit


Lisaks teaduse või ajaloo tagamaid avavatele harivatele videotele on internet täis kasulikke õpetusi alates kokakunstist ja kodu korrastamisest kuni ehitust, käsitööd ja igapäevaseid häkke õpetavate videoteni. Enamik praktilistest õpetusvideotest juhendab samm-sammult uusi oskusi ning toob välja ka väljakutsed ja viisid, kuidas nendega toime tulla. Samuti on saadaval variatsioonid nii alustajatele kui ka harrastajatele mõeldud õpetustest. Nii et kui oled unistanud kitarriõpingutest, Tai köögi kokakunstist või tislerioskustest, siis tipi sisse õiged otsingusõnad ja asu uusi teadmisi omandama ning praktiseerima. Kes teab, võib-olla kujuneb sinu uutest oskustest põnev lisahobi või koguni lisasissetuleku teenimise viis.

6. Osale loosimängudes ja võida auhindu


Nii internetis üldiselt kui ka eriti just sotsiaalmeediaplatvormidel võib leida hulganisti erinevaid loosimänge, mille auhinnaks pakutakse nii tooteid, teenuseid kui ka pileteid ja isegi autosid ning puhkusereise. Kui istud niikuinii arvutis ja vaatad mõnd mitte liiga intensiivset seriaali, ava kõrval eraldi aken ja otsi loosimänge, millega liituda! Küll aga tasub luua endale eelnevalt täiendav e-posti aadress, millega liitumisi teha, sest paljude loosimängudega kaasneb hiljem hulganisti reklaammaterjali, mida sa ei pruugi tahta oma e-postkastis näha.

Arvestades erinevaid võimalusi ja ideid, mida sülearvuti võimaldab, ei tohiks nüüd enam ühtki arvuti taga veedetud tundi niisama raisku lasta!

Jaga
Kommentaarid