Elroni müügi- ja arendusjuhi Ronnie Kongo sõnul saab ühistransporti pakkuda ainult eri osapoolte koostöös: "Meil on sarnased lepingud mitme omavalitsusega juba aastaid ning on selgelt näha, kuidas need aitavad kaasa rongiliikluse populariseerimisele. Lääne-Harju vald on kindlasti Eesti üks kõige rohelisema mõtteviisisiga valdu, mis loomulikult langeb kokku ka meie väärtustega. Seetõttu on mul väga hea meel, et see koostööleping jätkub."

Rahul on ka Lääne-Harju vallavanem Jaanus Saat: "Rongiühendus on meie vallas üks olulisemaid ja mugavamaid transpordiviise ning seda kasutatakse meelsasti. Paljud inimesed peavad igapäevaselt sõitma kodukohast kaugemale tööle või kooli ning rong on selleks suurepärane sõiduvahend. Soovime, et veelgi rohkem vallaelanikke valiks liikumisvahendiks just rongi ning koostöös Elroniga sisse seatud 60% soodsam sõit on kahtlemata üks motivaatoreid."

Lääne-Harju vald hüvitab Elronile 60% rongipiletite maksumusest ning selle võrra saavad nii täispiletiga kui ka sooduspiletiga (nt õpilased, pensionärid) reisijad odavamalt sõita.

Soodustus kehtib isikustatud Ühiskaardi ja isikut tõendava dokumendi alusel kõikidele üksikpiletitele Läänesuunal I-IV tsooni piires. Üksikpileteid saab osta rongist klienditeenindajalt või piletimasinast, viimase puhul lisandub täiendav soodustus 10%. Lisaks Elroni kaardile saab nüüd piletimasinas tasuda ka pangakaardiga.