Esmaspäeval jõustus New Yorgi linnas vaktsineerimiskohustus, mis lubab tööpaigas töötamist vaid vaktsineeritud töötajatele.

Vaktsineerimisnõue kehtib ligi 184 000 ettevõttele, mille töötajad peavad esitama tõendi vähemalt ühe koroonavaktsiini doosi saamise kohta.

AP teatel seisavad kohustust eiravad ettevõtted silmitsi 1000 dollari (884 euro) suuruse rahatrahviga, kuid linnapea Bill de Blasio sõnul üritatakse karistuste määramisest esialgu hoiduda.

Linna kehtestatud nõude alusel peavad tööandjad pidevalt jälgima oma töötajate vaktsineeritust. Kui tööline on seni saanud vaid ühe doosi vaktsiini, peab ta 45 päeva jooksul saama ka teise doosi.

Ettevõtted peavad ka silmatorkavale kohale asetama sildi, millel kinnitatakse linna reeglitest kinnipidamist.

Vaktsineerimiskohustus hõlmab kõiki töötajaid suurlinnas, kes töötavad samas kontoris vähemalt ühe kolleegi või kliendiga. Seega ei puuduta kohustus vaid poemüüjaid või klienditeenindajaid, vaid ka näiteks taksojuhte.

Kui töötaja keeldub end vaktsineerimast (või ettevõte seda ei nõua), võib kokkuleppel tööandjaga töötaja tööd jätkata kontorist eemal.

Varasemalt kehtestati vaktsineerimiskohustus linnas meditsiinipersonalile, hooldekodude töötajatele ning kõigile linnasüsteemis töötavatele isikutele (nt õpetajad, politseinikud ja tuletõrjujad).

Jaga
Kommentaarid