Firmad kaasasid erinevaid vahendeid kasutades 12,1 triljonit dollarit. Kes müüs aktsiaid, kes väljastas laene ja kes võlakirju. Seda on 17 protsenti rohkem kui aasta varem ja 2020 loeti rekordaastaks, vahendab Financial Times.

BNP Paribas pankur Chris Blum, kes aitab finantseerida finantsvõimendusega ülevõtmisi teatas, et nemad eeldavad sellist käitumist ka eeloleval aastal. “Igal aastal arvad sa, et turud raugevad ja tempo aeglustub, kuid see on ikka veel jõuline," ütles ta Financial Timesile.

Selle aasta ühed suuremad raha kaasajad olid Rivian Inc., kes toodab elektriautosid ja Lõuna-Korea e-kaubandusettevõte Coupang. Rivian kaasas 13,7 miljardit dollarit, Coupang 4,55 miljardit dollarit.

Bloomberg teatas, et Euroopa kolmel suurimal börsil kaasati kokku 50,5 miljardit naela. Kui enne Brexitit oli ettevõtete kindel suund Londoni börs, siis nüüd eelistatakse kaubelda Amsterdami börsil. Kui Euroopa edukaimad IPOd olid jalatsibränd Dr. Martens Plc ja veebikaubanduse operaator Auction Technology Group Plc, siis kahjuks leidus ka ettevõtteid, kelle aasta oli väga kehv. Näiteks toidu kojuveoteenust pakkuv Deliveroo Plc langes esimese kauplemispäeva esimesel minutil 31 protsenti.

Balti börsi kõige edukamad IPOd tänase seisuga olid Enefit Green, kes kaasas börsilt 175 miljonit eurot ning Hepsor oma kümne miljoniga. Lisaks ka Läti tanklakett Virši-A, kes kaasas 7,8 miljonit eurot. Juba homme alustab oma esimest kauplemispäeva First North turul Hagen Bikes Holding AS.