Reformierakonna Saaremaa piirkonna juhatuse liikmed on parvlaevade piletihindade tõusu suhtes kriitilised. "Tegemist on teemaga, mis puudutab elukalliduse kujunemist Saaremaal kõige laiemalt. Kuigi saarlaste jaoks piletihinnad otseselt ei tõuse, satuvad siiski löögi alla Saaremaa ettevõtted, kes veavad kaupu saarele sisse või siit välja. Suureks kannatajaks on kindlasti turismi- ja majutussektor, kes ootab saartele arvukalt külalisi," juhtis tähelepanu Saaremaa vallavolikogu esimees Jaanus Tamkivi.

Parvlaevade piletite hindade tõstmine tuli neilegi üllatusena. "Saarlastele elutähtsa teenuse hinnakujunduse protsess viidi seekord läbi praktiliselt arutelu ning ettevõtjate ja avalikkuse kaasamist korraldamata. Rääkimata sellest, et oleks jõutud pileti hindade kujundamisel mingitele ühistele seisukohtadele. Sellisena on see praktika kahetsusväärne ja sellisena enam kindlasti jätkuda ei tohi," lisas Tamkivi.

Tema sõnul tuleks selliste hüppeliste hinnatõusude vältimiseks jõuda paremate lahendusteni, kus hindade muutused oleksid sujuvamad ja eesmärgiks peaks olema maanteepikenduse põhimõtte poole liikumine üle väina liikluse korraldamisel, mitte sellest eemaldumine.