„Eesti otsus ei anna reisijate arvus veel kuidagi tunda, vähemalt seni,” ütles Tallink Silja kommunikatsioonijuht Marika Nöjd Ilta-Sanomatele.

Laevafirmade sõnul võib mõju avaldada piirangute leevendamise lühike kestvus.

„Eesti otsus aastavahetuse piirangute leevendamise kohta ei anna broneeringutes tunda,” ütles ka Viking Line’i kommunikatsioonijuht Johanna Boijer-Svahnström.

Laevadel ruumi oleks.

„Aastavahetuseks ei ole veel Eesti otsuste tõttu tungi näha. Osa soomlastest võib kindlasti minnagi Eestisse restoraniõhtut veetma. Laevadel on praegu palju ruumi, sest laevad on sõitnud keskeltläbi pooltühjalt. Hõredus suurendab ohutust. Kajuti broneerimine võiks olla hea variant,” ütles Eckerö Line’i turundus- ja kommunikatsioonijuht Ida Toikka-Everi.

Toikka-Everi sõnul kantakse terviseohutuse eest Eestis hästi hoolt.

„Vaktsineerituna on riigis ohutu. Turiste ei ole veel eriti palju näha. Ohutu puhkus on Eestis võimalik,” ütles Toikka-Everi.

Soomlaste hulgas populaarsetes hotellides oleks aastavahetuseks mingil määral ruumi.

„Eesti valitsuse otsus vana-aastaõhtul koroonapiiranguid ajutiselt lõdvendada ei anna eriti tunda Soome turistide broneeringutes, sest hotell oli varem pea täis broneeritud. Mõningaid viimase hetke tühistamisi võib loomulikult tulla ja siis on ka soomlastele ruumi meie hotelli tulla,” öeldi Ilta-Sanomatele Tallinna Hotel Lydiast.

„Soomes on piirangud rangemad kui Eestis. Siin saab seega paremini teenuseid nautida. Tuleb siiski meeles pidada, et klientidelt nõutakse teenuste nautimiseks vaktsineeritust,” ütles Ilta-Sanomatele Sokos Hotel Viru tegevjuht Sari Sopanen.

Sopaneni sõnul küsitakse vaktsineerimistõendeid ja koroonapasse Eestis agaralt.