Eelmisel nädalal teatas Apple tublimatele inseneridele, et jagab neile laiali aktsiaoptsioone, mille väärtus ulatub 50 000 dollarist kuni 180 000 dollarini. Bloomberg kirjutab, et selline erakorraline boonus tuli ka töötajatele üllatusena, kuna juba niigi kuulub Apple'is kompensatsioonipaketi juurde lisaks põhipalgale ka optsioonid ja tulemustasu.

Optsioon on õigus osta firma aktsiaid teatud hinnaga, tavapäraselt turuhinnast madalamal tasemel. Samas nende välja teenimiseks peab töötaja jätkama firmas töötamist. Selleks, et boonust täies ulatuses kätte saada, tuleb neil jätkata firmas veel neli aastat.

Boonuse suurus sõltub ka lõppkokkuvõttes sellest, kui hästi läheb Apple'i aktsial. Sel aastal on aktsia hind tõusnud 38,5% ning firma turuväärtus on esimese firmana maailmas jõudmas kolme triljoni dollarini.

Boonusprogrammist said osa 10-20% inseneridest, sõltuvalt osakonnast. Teisalt on Bloombergi info kohaselt programm tekitanud paksu verd nende inseneride seas, kes sellest osa ei saanud, kuna optsioonide jagamisprintsiip oli nende hinnangul juhuslik.

Optsioonide laiali jagamise põhjus peitub Bloombergi hinnangul selles, et tööjõuvõitlus tehnoloogiafirmade vahel on üha intensiivistumas, sealjuures on see eriti teravaks läinud Apple'i ja Meta vahel. Meta on viimase paari kuuga Apple'ist üle meelitanud umbes 100 inseneri, samal ajal kui Apple'il on ka õnnestunud vastupidiselt tuua firmasse üle mitmeid Meta võtmetöötajaid. Kaks firmat on muutumas konkurentideks nii nutikellade arenduses kui augmenteeritud- (AR) ja virtuaalreaalsuse (VR) lahendustes.