Euroopasse tõi otsus samuti languse. Eurostoxx 50, mis koondab Euroopa suurimaid ettevõtteid, alustas päeva 1,83-protsendise langusega. Ka Tallinna börs ei ole jäänud sellest kõrvale, kukkudes 1,19 protsenti.

Suurimat kauplemiskäivet näitab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsia, mis on langenud 2,25%. Kauplemiskäibe poolest järgnesid Tallink, mis kukkus 0,64%, ning LHV, mille langus oli 1,34%.

Enim kukkusid Tallinna börsil Hepsori ja Merko Ehituse aktsiad, vastavalt 2,44% ja 2,12%.

Languse põhjustas hirm meetmete ees, mida föderaalreserv võib hakata ellu viima oodatust varem inflatsiooni maha surumiseks. Kolmapäeva pärastlõunal avaldatud detsembri kohtumise protokollist selgus, et ametnikud võivad tõsta lühiajalisi intressimäärasid juba märtsis eesmärgiga vähendada turgudel likviidsust, teatas Wall Street Journal.

S&P 500 langes 92,96 punkti ehk 1,9 protsenti 4700,58 punktile. Dow Jones Industrial Average, mis püstitas teisipäeval rekordi, kaotas 392,54 punkti ehk 1,1 protsenti.

Tehnoloogiamahukas Nasdaq Composite Index langes 522,54 punkti ehk 3,3 protsenti, mis on suurim ühe päeva protsentuaalne langus alates veebruarist 2021. Viimati alustas Nasdaq aastat nii kehvasti 2008. aastal.

Investorid valmistuvad eelseisval aastal volatiilsuseks. Lähedalt jälgitakse tarneahela kitsaskohti, võimalikku intressimäärade tõusu ja ettevõtete tulude kasvu aeglustumist. Omikronvariandi levik on pannud investorid olukorda, kus tuleb mõelda, kas peaks portfellid ümber tegema väärtusaktsiate suunal, kirjutas Wall Street Journal.

"Kuigi varasemalt eeldati üldiselt, et inflatsioon langeb 2022. aasta jooksul märkimisväärselt, kuna tarne piirangud vähenevad, teatasid hetkel peaaegu kõik, et nad on oma inflatsiooniprognoosi 2022. aastaks märkimisväärselt ülespoole korrigeerinud. Paljud tegid seda ka 2023. aasta kohta," seisis föderaalreservi koosoleku protokollis.

Wall Street Journali andmetel teatasid ametnikud kohtumisjärgses avalduses, et nende eesmärgikohane 2-protsendine inflatsiooni tõus on täidetud, lugedes selle üheks kahest põhikriteeriumist, mille keskpank on kehtestanud intressimäärade tõstmise õigustamiseks.

Protokollis kirjeldati üksikasjalikumalt ka esialgseid arutelusid, mida ametnikud pidasid eelmisel kuul selle üle, kuidas ja millal vähendada oma 8,76 triljoni dollari suurust riigivarade ja hüpoteegiportfelli, mille suurus on viimase kahe aasta jooksul kahekordistunud, eesmärgiga majandust stabiliseerida.

Uuendatud 11.20 Tallinna börsi infoga.