Enim tahetud ametid olid 2021. aastal kaupluse sekretär, komplekteerija ning andmesisestaja, kus kõige populaarsematele tööpakkumistele kandideeris rohkem kui tuhat töövõtjat.

Väga populaarsed ametikohad olid ka turundusassistent, sotsiaalmeedia spetsialist, klienditeenindaja, reisikonsultant, kontoriassistent, laotöötaja, müügikonsultant, raamatupidamisassistent, administraator, teenindusjuht ja poetöötaja, kus menukaimatele tööpakkumistele kandideeris rohkem kui pool tuhat töövõtjat. Veel olid väga tahetud ametid kuller, ostuassistent, logistik ja personalispetsialist.

Suurim väljakutse oli ja on jätkuvalt ka 2022. aastal Eesti tööturult üles leida erinevate valdkondade oskustöölisi ja tippspetsialiste. Näiteks on tööandjatel keeruline leida õpetajaid, arste, psühholooge, logopeede, farmatseute, tarkvaraarendajaid ja -insenere, autotehnikuid ja autoremondilukkseppasid, mehhatroonikuid, keevitajaid, elektrikuid, objektijuhte, projekteerijaid, arhitekte ning geodeete.

Populaarseimad tööandjad selgitas CVKeskus.ee välja lähtuvalt sellest, kui suurt huvi (vaatamiste arv) suudeti tööotsijate seas tööpakkumistega tekitada, võrreldes sama sektori teiste konkureerivate tööandjate tööpakkumistega. Kuna tööandjad avaldasid tööpakkumisi erinevas koguses, lähtuti ettevõtete võrdlemisel keskmisest näitajast.

Tööandjad, kelle tööpakkumised tekitasid töövõtjates 2021. aastal kõige suuremat huvi, olid näiteks Topauto, Ramudden, Würth AS, Utilitas, Eesti Maaülikool, Mustamäe SPA, Tallinna Lennujaam, MTA jne.