Bloomberg kirjutab, et põhjust võib näha föderaalreservi rahapoliitika suunamuutusest, mis on kiiremalt karmistuv, kui oodatud.

Kolmapäeva pärastlõunal avaldatud detsembri kohtumise protokollist selgus, et lühiajalisi intressimäärasid võidakse juba tõsta märtsis eesmärgiga vähendada turgudel likviidsust, teatas Wall Street Journal.

Krüptorahade ekspert Laurent Kssis rääkis Coindeskile, et viimaste tundide jooksul on müüdud 200 miljoni dollari väärtuses tõusule panustanud positsioone, mis on survestanud hindasid alla. Ta lisas, et ta ei üllatuks, kui föderaalreservi sõnum võiks langetada bitcoin'i hinda alla 40 000 dollari.

Bitcoin kaupleb täna hommikuse seisuga 41 500 dollari juures, langedes viimase 24 tunni jooksul enam kui 4%. Viimati kauples bitcoin sellise hinna juures septembri lõpus. Võrreldes novembri alguse tipuga, kus krüptoraha hind tõusis enam kui 67 500 dollarini, on hind langenud enam kui kolmandiku võrra. Sarnaselt bitcoin'iga, on ka teised krüptovääringud langemas.

Koos krüptovaradega võeti raha välja ka teistest riskantsematest positsioonidest. USA turul on suurema languse teinud läbi just tehnoloogiaaktsiad.