"Valitsuse energiahindade hüvitamise viis ei ole mõistlik ega väärikas. Samuti jätab kõrvale selle, et hinnatõus on üleüldine ja kõrged energiahinnad kanduvad üle kõigi toodete ja teenuste hinda. Valitsuse kava peab tagama nii toimetuleku, hinnašoki leevendamise kui ka pikas plaanis jõukohased energiahinnad," märgib Sikkut Ärilehele.

Toimetuleku tagamiseks tuleb tema hinnangul elukalliduse kasvuga koos tõsta toimetulekupiiri ja suurendada tulumaksuvabastus alampalgani. "Energiahindade kasvu tõttu mitmekordistunud arvete puhul luua automaatne hüvitise taotlemise võimalus riigil ja energiamüüjatel olemasolevate andmete alusel, mis edaspidi kajastub kohe arvel, aga septembrist detsembrini hüvitatakse tagantjärele. Ja pikas plaanis on vajalikud toetused elamute energiatõhususe suurendamiseks ja hajusa energiatootmise soodustamiseks ning muidugi kiire taastuvenergiavõimsuste väljaehitamine."

Sikkut nendib, et kui riik ei näinud sellist hinnahüpet ette, siis ei saa eeldada, et iga eratarbija suutis oma riskid ise maandada. "Suruda inimesi keset talve "oma käitumist parandama" väiksemaks energiatarbimiseks on hoolimatu ja ebaõiglane," leiab opositsioonisaadik. "Meil ühiskonnana on vaja mõnd edukalt seljatatud kriisi ka. Sendilugemine ja inimeste seitsmest rõngast läbi hüppama panemine toob läbikukkumise läbikukkumise järel."