Alates 2009 aasta jaanuarist on Tallinna börsiindeks tõusnud 640 protsenti, kogu Baltic Benchmark indeks 602 protsenti. Selline tõus on tõstatanud huvi välisinvestorite poolt, kes otsivad alatasa uut tõusu.


Allikas: nasdaqbaltic.com

Sakslased pidasid suureks miinuseks meie turu väikest sügavust ja käivet. Noteeritud on vaid 69 ettevõtet ja turu kogukapitalisatsioon on kõigest 11,5 miljardit eurot, vahendas boerse-online. Nad usuvad, et sellest hoolimata on Balti börs väga hea koht kauplemiseks, eriti seltskonnale, kellele meeldivad väiksema turukapitaliga ettevõtted.

Boerse-online sõnul võidutsevad börsil enamasti investorid, kellel on kaalutletud ja uurimustele põhinevad investeeringud. Balti aktsiate kohta on aga vähe analüütilisi uuringuid. Kohalike erainvestorite huvi pärast pandeemia puhkemist on oluliselt suurenenud ja seda uut suundumust soosivad ka piirkondlikud tegurid, vahendas boerse-online. "Kauplemismaht on mitmekordselt kasvanud alates 2020. aastast, tänu kahe suure panga otsusele hakata pakkuma Balti börsidel tasudevaba kauplemist," teatab Julia Bistrova Alphinox Quality AS’st.

Boerse-online soovitusete järgi tasub osta kahte Eesti, ühte Läti ja ühte Leedu ettevõtet.