Eile öösel avaldatud börsiteates seisab, et nende kosnolideeritud käive oli 14,90 miljonit eurot, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 12,5 protsenti(varasemalt 17,03 miljonit).
Lisaks vähenes värske kala ja kalafilee toodete müük 38,4 protsenti ning muude kalatoodete müük 10,1 protsenti, lisaks suurenes suitsutatud toodete müük 4,4 protsenti, teates PRFoods. Sealhulgas kasvas müük jaekettides ja HoReCa sektoris vastavalt 6,7 ja 12,2 protsenti.


Allikas: nasdaqbaltic.com/PRFoods

„2 kvartali ja 6 kuu käivet mõjutas enim otsus lõpetada Kokkola tehase tegevus ning sellega seotud värske kala müük Soomes nii jaekettidele kui hulgimüügis. Värske kala müük on suuremahuline, kuid madala marginaalsusega,” teatas Indrek Kasela, PRFoods juhataja.

Kasela sõnul plaanivad nad tuua värske kala vahendamise ja töötlemise Soomest Eestisse, eesmärgiga säästa umbes kolm miljonit eurot aastas. “Nagu oleme ka eelnevalt öelnud, siis tehase sulgemise tagajärjel väheneb Soome vahenduskäive ca 10 miljoni euro võrra aastas, kuid eeldame, et seda korvab meie oma kala müük ning müügi taastamine Balti riikides,” seisis börsiteates.

Soome tehase sulgemist toetas ebaefektiivne tootmine, mis tõi endaga kaasa kahjumi ning sulgemise otsus oli planeeritud juba eelmise majandusaasta lõpus. Töötlemine tuuakse üle nende Saaremaal paiknevasse tehasesse.

Nad usuvad, et HoReCa sektor taastub käesoleval aastal, kuid nad on ettevaatlikumad sisenemaks taas samale turule, seda nii madala kasumlikkuse kui sektori heitlikkuse tõttu, teatasid nad börsiteates. Kuid nad näevad, et hinnad on stabiilselt tõusvad, nõudlus kasvab ja ka sisendhinnad on taastunud. Lisaks täheldati, et nemad usuvad, et töötlevad tööstused on koroonas kaotanud, kuid kalakasvatused võitnud.

Enne tänase turu avamist on PRFoods'i(PRF1T) aktsia hind 0,368 eurosenti.