Karilaid selgitab Ärilehele, et kuulutakse Aasa ideid ning ka fraktsiooni seest tuleb ettepanekuid. "Pärast seda esitame omapoolse nägemuse abipaketist koalitsioonipartnerile Reformierakonnale, seejärel avalikkusele."

Kas alandada energia käibemaksu või teha midagi muud? Karilaid rõhutab korduvalt, et konkreetseks praegu ei minda. "Vastasel juhul tekitame ootusi ilmaasjata," märgib ta ja lisab, et ilmselt avaldatakse ühes Reformierakonnaga homme, mis täpsem plaan.

Energiahinna tõusu leevendamiseks on riigi poolt välja töötatud hetkel kolm meedet: elektri võrgutasu ja gaasi võrgutasu hüvitamine kõigile tarbijatele ning elektri-, gaasi- ja küttearvete osaline tasumine kuni keskmise sissetulekuga leibkondadele. Just viimase puhul on nn keskklass kurtnud, et riik neid ei aita.

Karilaid nendib, et käesoleva kriisi puhul vaid neist toetustest ei piisa. "See on tänaseks ilmselge," tunnistab ta.

Taavi Aas sõnas eile Ärilehele, et võimalik oleks olemasolevate meetmete hüvitisemäärad ja sihtrühmad üle vaadata. "See muidugi tähendaks lisasurvet riigieelarvele." Elektri hinna käibemaksu puhul jäi ta kidakeelseks: "Hetkel pole selle osas uut infot."