Täna teatas Enefit Green, et allkirjastas Põhjamaade Investeerimispangaga (NIB) 80 miljoni euro suuruse laenulepingu. Lepingu tähtaeg on 12 aastat ja laenu eesmärk on toetada Enefit Greeni uute tuuleparkide rajamist Baltikumis. 2021. aastal alustas Enefit Green Šilale II ja Akmene tuuleparkide ehitust Leedus ning nende parkide valmimisel lisandub 118-megavatti rohelise energia tootmisvõimsust. Mõlema pargi rajamine kokku nõuab ligi 145 miljonit eurot. Ühtlasi avaldas Enefit 2021. aasta neljada kvartali energiatootmise tulemused.

“Enefit Green tegutseb selle nimel, et süsinikuvaba ja keskkonnahoidlikult toodetud elektrit oleks rohkem kõigil meie koduturgudel Soomest Poolani. Kasvuplaani ellu viimiseks investeerime lähiaastatel tuule- ja päikeseparkidesse kuni 600 miljonit eurot. Koostöö alustamine strateegilise finantspartneriga annab kinnitust, et kavandatavad projektid on jätkusuutlikud ning rohelise energia järjest laiemat kasutust peetakse tähtsaks nii Eestis kui ka lähiriikides,” ütles Enefit Greeni juhatuse liige Veiko Räim.

Enefiti praegune võlakohustus kolmanda kvartali seisuga on 178 miljonit eurot, sõlmides kolmandas kvartalis uusi laenulepinguid kokku 130 mln euro ulatuses. Käesoleval aastal makstakse tagasi 37,9 miljoni euro eest võlgu, 2023. aastal küündivad tagasimaksed 114,3 miljoni euroni.