Eesti finantstehnoloogia ettevõte IuteCredit ostis Moldova börsilt esimesed 9,97 protsenti Moldova Energbanki aktsiatest, mis vastab 199 519 aktsiale hinnaga 1,7 miljonit eurot. Pankade omandamine on osa IuteCrediti strateegilisest plaanist, seisis ettevõtte börsiteates.

B.C. Energbank S.A. on Moldova Vabariigi finantsturul tegutsenud 25 aastat, olles selle perioodi jooksul saanud riigi üheks mainekamaks keskmise suurusega finantsasutuseks, mille varade kogumaht oli möödunud aasta novembri seisuga 2,96 miljardit.

IuteCrediti juht Tarmo Silla usub, et järgmise kahe aasta jooksul võiks Iute jõuda miljoni kliendini ja miljardi eurose bilansini ning panga omandamine on osa plaanist. “IuteCreditist peab saama fintech vahenditele tuginev mugav ja kiire uue aja pank, raha peab liikuma samas tempos ja lihtsalt kui inimkõne. Samal ajal on meie põhilubadus erakordse kliendikogemuse pakkumine, inimliku suhtlemise säilitamine on väga oluline ajal, mil tehnoloogia tungib järjest peale,” rääkis Sild pressiteates.

IuteCredit on Eesti fintech ettevõte, mis asutati 2008 aastal. Kontsern pakub järelmakse ja välkarveldusi 100% omanduses olevate tütarettevõtete kaudu. IuteCredit teenindab kliente Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas.