Hoolimata edukast aastast võrreldes aasta varasema perioodiga, siis 2019 aastaga samastuda ei saa, kuna siis teenindati 41 protsendi jagu rohkem kliente. Kumulatiivne käive jaanuarist detsembrini ulatus 109,6 miljoni euroni ning oli 233 protsenti suurem, kui 2020. aastal.

Novaturas teatas börsiteates, et kui muidu on nende sektori eripärade tõttu detsember enamasti kõige vaiksem kuu, siis erinevalt 2020 aastast oli möödunud aasta sama periood väga aktiivne. Viies puhkajaid Egiptusesse, Tenererifele ja lisaks lisandusid pühade ajaks Araabia Ühendemiraadid.

“Sel aastal oleme turule toonud ka uue lennu Vilniusest Türki. Sihtkohtade lai valik kajastub ka tulemustes, teenindatud reisijate arvu poolest erineb 2021. aasta detsember vaid 15 protsendi võrra 2019. aasta vastavast perioodist,” kirjutati börsiteates.

Novaturas'e andmetel sarnanes möödunud aasta pandeemia eelsetele aegadele, kui vaadata aasta jooksul teenindatavate reisijate arvu dünaamilist muutumist. Teenindatud reisijate arv on alates eelmise aasta teisest kvartalist igakuiselt kasvanud, kolmas kvartal oli äärmiselt aktiivne ja saavutas oma tipptaseme oktoobris nagu ka 2019. Aastal.

2022. aastat alustab Novaturas kõigi tavapäraste talvepuhkuse sihtkohtadega ja hoogu annab alanud suusahooaeg. Börsiteates toodi välja, et käesolev aasta algus on palju produktiivsem, kui seda oli aasta 2020 jaanuar.

Kontserni detsembrikuu tulu oli 7,4 miljonit eurot ja täna kaupleb aktsia 4,07 euroga. Viimase aastaga on aktsia kerkinud 37%.

Investorid ei ole turismisektori taastumist samas Novaturase aktsia hinda sisse arvestanud, kirjutab Swedbank enda blogis Kukkur. Pank on seadnud Novaturase aktsia hinnasihiks 5,5 eurot, mis tähendab ligi 37% suurust tõusupotentsiaali.