Ametist lahkuv president Martin Villig ütles, et hindab kõrgelt Ruusalepa kogemust Tallinna Börsi juhtimisel ja asutajana ettevõtte rajamisel. "Tänu oma Singapuri kogemusele on Kaidil ka laiem pilt rahvusvahelisest iduettevõtete ökosüsteemide konkurentsist ja sellest, kuidas Eesti järgmisele asutajate põlvkonnale veel kutsuvamaks teha," lisas Villig.

Presidendi kõrval astub ametisse Seltsi uus juhatus koosseisus Riina Einberg, Karen K Burns, Martin Villig, Risto Rossar, Tauri Kärson, Akim Arhipov. Tegemist on tugeva juhatusega, kes katab laia spektrit teadmisi, juhtimiskogemust ja rahvusvahelist haaret.

Ruusalepa sõnul on Seltsi ülesanne hoida Eesti iduettevõtete asutajad aktiivse kogukonnana ja muuta Eesti kasvuettevõtete jaoks parimaks keskkonnaks maailmas. "Meie käest on Eesti riigi juhid küsinud, kas Eesti on hea koht globaalse haardega ettevõtete asutamiseks ja kasvatamiseks. Jah, on hea koht, aga hea pole piisav. Me tahame, et ta oleks maailma parim. Suured ja olulised muudatused on aastate jooksul ära tehtud, aga parimaks tuleb saada ka kriitilistes detailides. Eesti iduettevõtted on kasvanud eksponentsiaalselt - nii käibelt kui töötajate arvult. See tähendab, et me peame riigina suutma olla atraktiivsed nii 10 töötajaga veel ärimudelit testivale kui ka 5000 töötaja ja miljardilise käibega ettevõtetele. Peame riigina jätkuvalt nägema uutes trendides nagu Web3 rohkem võimalusi kui ohte ja ka riigi haridussüsteem peab suutma leevendada kasvavat talentide nälga," rääkis Ruusalepp tulevikust.

Lisaks sellele toob Asutajate Seltsi uus president prioriteedina välja veel põhjalikuma koostöö tegemise partnerorganisatsioonidega nagu Startup Estonia ja ITL, aktiivse dialoogi riigi juhtide ja ministeeriumidega ning selle, kuidas kiiresti kasvavad iduettevõtted ühiskonda rohkem tagasi panustada saaksid. "Kui edukate ettevõtetena teineteist ja ökosüsteemi toetame ning meile kasvulavaks olevale Eestile tagasi anname, jõuame 2030. aastaks selleni, et iduettevõtted annavad kolmandiku sisemajanduse kogutoodangust. On, mille nimel pingutada," vaatas Ruusalepp tulevikku.

Asutajate Selts koondab üle 160 eesti taustaga ja Eestis tegutseva iduettevõtete rajaja. Selts asutati 2009. aastal Startup Leaders Club nime all ning tegutseb aastast 2020 Asutajate Seltsina esindades kasvuettevõtete huve ühiskonnas ning pakkudes nende rajajatele keskkonda kogemuste jagamiseks ning teineteise toetamiseks.