Coop Panga praegused ja uued kliendid saavad taotleda Energialaenu nime all pakutavat kommunaalmaksete leevenduseks mõeldud krediiditoodet summas 300 kuni 1000 eurot ühe kliendi kohta maksetähtajaga kuni 6 kuud. Toote intressimäär on 1% aastas ja lepingu sõlmimise tasu 10 eurot.

Tegu on turu madalaima intressiga tagatiseta laenutootega. Näiteks 700 euro 6 kuuks laenamisel on tagasimakse 702,04 eurot ja sellel puuduvad varjatud lisakulud.

Coop Panga erakliendipanganduse juhi Rasmus Heinla sõnul on Energialaenu eesmärk pakkuda klientidele võimalust leevendada kõrgetest energiahindadest, ennekõike elektri ja soojusenergia järsust hinnatõusust kuhjunud kohustusi ning hajutada tavapärasest suuremate kommunaalmaksete tasumine pikema perioodi peale.

„Tegu ei ole tootega, mis asendaks riiklikke toetusmeetmeid või konkureeriks nendega. Palume kõigil klientidel arvestada, et tegemist ei ole abiga, vaid tegemist on laenutootega, millega kaasneb tähtajaline finantskohustus. Klientidel, kes saavad riigilt või omavalitsustelt toetust, on võimalus krediit ilma lisakuludeta kiiremini tagasi maksta," selgitas Heinla.

Heinla lisas, et Coop Pank lähtub Energialaenu väljastamisel vastutustundliku laenuandmise põhimõtetest nagu kõigi teiste sarnaste laenutoodete puhul. „Krediidi taotleja puhul hinnatakse tema laenuteenindamise võimekust, sh sissetulekuid, seniseid kohustusi ja varasemat maksekäitumist. Tegu on sihtotstarbeliselt kommunaalmaksete leevendamiseks mõeldud krediiditootega Coop Panga klientidele. Sellega ei saa asendada muid Coop Pangast võetud kohustusi," lisas ta.

Energialaenu saavad taotleda kõik praegused ja uued Coop Panga kliendid, kellel on Coop Pangas arvelduskonto ja kes tasuvad krediidiperioodi jooksul oma kommunaalarved Coop Panga arvelduskonto vahendusel. Coop Panga arvelduskonto saab avada Coop Panga kodulehel või kontoris.

Energialaenu taotlemiseks tuleb minna Coop Panga kodulehele ja täita taotlusankeet. Laenu saab taotleda ka kõigist 15-st Coop Panga esindustes üle Eesti.

Üks Coop Panga klient saab taotleda ühe Energialaenu.