Ettevõtte nimi on ajas muutunud, kuid tegevus ja põhimõtted on jäänud kestma. Tegemist on eelkõige konsultatsioonifirmaga äriklientidele – ettevõtte põhiliseks tegevuseks on nõustamistegevus ning konkurentsieelist pakkuvate tarkvaralahenduste elluviimine ja edasine arendamine.

Eduka koostöö eest on BCS Itera spetsialistid (75+ tegijat) tänulikud ligi 650 ettevõttele, umbes 9000 lõppkasutajale ja paljudele partneritele nii Baltikumist, Soomest kui ka mujalt Euroopast.

BCS Itera kliente iseloomustavad mitmed ühised jooned. Esmalt – tegemist on Baltikumi ja lähiriikide mastaabis reeglina keskmisest suuremate ettevõtetega, keda iseloomustavad kaasaegsus ja innovatiivsus, valmisolek muudatusi ellu viia ning võimekus ja soov tarkvaralahendustesse investeerida. Teiseks soov luua tarku töökohti, kus käsitsi- ja topelttööd oleks võimalikult vähe, äriprotsessid digitaliseeritud ja juhtimisinfo reaalajas kõigile tasanditele jagatud. Ja kolmandaks soov suurendada ettevõtete konkurentsivõimet kvaliteetsete ja jätkusuutlike tarkvaralahenduste abil.

Reeglina kasutavad BCS Itera kliendid n-ö tuumlahendusena ERP platvormi Microsoft Dynamics 365 Business Central, millele on lisaks integreeritud klientide erilahendused koos automatiseeritud lahendustega hankijate ja klientidega.

Klientideks on regiooni juhtivad ettevõtted

See, et Microsoft Dynamics 365 Business Central ja BCS Itera konsultantide töö tõepoolest konkurentsieelist aitab luua, saab selgeks ettevõtte klientidega lähemalt tutvust tehes.

Peamiselt ollakse partneriks erasektorisse kuuluvatele ettevõtetele, kuid BCS Itera klientide hulgas on ka mitmeid riigi osalusega edumeelseid organisatsioone. Tuntumate seas võiks välja tuua Eleringi, Rail Balticu, Lennuliiklusteeninduse ja Nordic Aviaton Groupi.

Erasektori kliendid jagunevad peamiselt kolme suurde majandusharusse: tootmine, kaubandus ja äriteenindussektor. Viimasesse kuuluvad näiteks ka energeetika, taristuhaldus, kinnisvara, ehitus, pangandus, kindlustus ja telekommunikatsioon.

Tootmise sektoris võib välja tuua mitmed Eestis väga tuntud ettevõtted – olgu mainitud näiteks Viru Keemia Grupp, Salvest, Premia, Kodumaja, Saaremaa Piimatööstus.

Kaubanduse sektoris on pikaajalist konkurentsivõimet üles näidanud Euronics, Ehituse ABC, Rahva Raamat, R-Kiosk, Klick Eesti, Amserv, Puumarket jpt.

Panganduse sektoris kiirelt kasvavad LHV Pank, Coop Pank ja Holm Pank ning kinnisvara ja ehituse sektoris Kapitel, EfTEN Capital ja Nordecon. Lisaks oma valdkonna turuliidrid Utilitas, Ramirent, Elisa, Wise (endise nimega TransferWise), SOL Baltics, Invaru ja paljud teised, kes on olnud BCS Itera kliendid ja kaasteelised läbi mitmete aastakümnete.

Ka BCS Iterat ennast iseloomustab pidev arengu- ja kasvufaasis toimetamine. Läbi aastate on ettevõte kasvanud umbes 15–20% aastas. Alanud aasta võib aga tulla erandlik, sest 2022. aastal tõotab tulla prognoositult pea 40%-line kasv.

Panus valdkonnahariduse edendamisse

Lisaks tavapärasele konsultatsiooni- ja arendustegevusele on BCS Itera andnud läbi paljude aastate oma panuse sellesse, et jagada teavet pidevalt areneva äritarkvara valdkonna kohta.

Nii näiteks ilmub juba 2009. aastast kevaditi ja ja sügiseti ajakiri Äri-IT, mis on ilmselt mahukamaid majandustarkvarale ja äritehnoloogiale pühendunud ajakirju Baltikumis. Ajakirjas jagatakse erinevate klientide kogemusi, spetsialistide nõuandeid ja uudiseid ning ettevõtjate hulgas on muutunud aina populaarsemaks tutvustada ka teistele oma edulugusid, mille oluliseks osaks on õigel ajal tehtud investeeringud majandustarkvaralahendustesse.

Äri-IT ajakiri pole aga kaugeltki mitte ainus lahendus, kuidas BCS Itera tarkvarateemast huvitatud ettevõtjatele uusi teadmisi jagab. Ettevõttel on olemas nii oma YouTube’i kanal kui ka erinevad sotsiaalmeediaplatvormid (Facebook, LinkedIn), kus pidevalt salvestatakse uusi veebiseminare ja korraldatakse koolitusi, tänu millele on võimalik mõista, kuidas äritarkvara ja andmete oskusliku analüüsi abil oma ettevõtteid paindlikumalt juhtida ja äritegevusest suuremat kasu saada.

BCS Itera tegutseb nelja olulist väärtuste gruppi järgides
  1. Elluviimine – meil on siht silme ees, me peame lubadustest kinni, oleme tulemuslikud iseenda ja kliendi jaoks. Lubadused on BCS Iteras kindlaks täitmiseks.
  2. Meeskonnatöö – me oleme ausad, avatud, me arvestame teistega ja usaldame üksteist, luues selle läbi sünergiat. Meie klient on meie meeskonna liige.
  3. Professionaalsus – me väärtustame arengut, kvaliteeti, innovatsiooni ja jagatud teadmisi.
  4. Pühendumus – meid ühendab kirg meie äri vastu. Pole võimalik olla BCS Itera tiimiliige, kui ei soovita olla turu parimad konsultandid, nõustajad, juurutajad ja oma valdkonna pädevad asjatundjad.
Jaga
Kommentaarid