Puukeskuse ajalugu viib meid tagasi aastasse 1929 – siis asutati Soomes Puukeskus OY, mis tegutses omal ajal 24 müügikohas üle Soome.

Eestis registreeriti AS Puukeskus 1995. aasta suvel ja tegevust alustati Tartus 1996. aastal. Puukeskus OY tütarettevõttena. Mitut riiki hõlmav koostöö täiendas Eesti meeskonda erialase oskusteabe ja kogemustega, mis tagasid Eesti klientidele ja koostööpartneritele rahvusvahelise taseme ja kvaliteediga tooted, mitmekülgse sortimendi ja personaalse teeninduse.

Aastal 2016 Puukeskus AS iseseisvus, kuid kõik pika ajalooga kaasa saadud tarnekanalid ja kompetentsid jäid ettevõttesse alles. Muu hulgas ka staažikad töötajad, kellest kauaseim on Puukeskuses töötanud algusajast saati.

Maardus asub Puukeskuse süda – lao- ning logistikakompleks, kus päevas sisenevad ja väljuvad mitmekümned rekad, kaubad komplekteeritakse vastavalt tellimustele ning saadetakse üle Eesti klientideni.

Sealtmaalt, kus Puukeskus AS iseseisvus, on ettevõte ka pidevalt laienenud. Nii näiteks avati aastal 2018 uuesti Lõuna-Eesti müügiesindus Tartus ja viimistlusmaterjalide salong Tallinnas.

Lai sortiment, kõrge kvaliteet

Läbi aastakümnete on Puukeskust kui hulgimüüjat iseloomustanud Skandinaavia kvaliteeti kandvad kaubamärgid. Väikese valikuna olgu mainitud näiteks BYGGMA Group, Metsä Wood, FIBO Systems, Unilin ja paljud-paljud teised. Täna ei valmi peaaegu ükski suurem elu- või ühiskondlik arendus nii, et seal poleks ka koostööd Puukeskusega või mõnd Puukeskuse poolt edasimüüdava kaubamärgiga toodet.

Kuigi nime järgi on arvatud, et Puukeskuse valikus on üksnes ehituspuit, pakub hulgifirma hoopis laiemat sortimenti. Puukeskusest saab osta kõiki puidupõhiseid ehitus- ja viimistlusmaterjale ning mitte ainult. Saadaval on nii karkassimaterjal, välis- kui ka sisevoodrilauad, ehitus- ja viimistlusplaadid, parkett, liimpuit, isolatsioonimaterjalid ja palju muud.

Puukeskuse klientide hulgas on ehitusmaterjalide kauplusteketid, puitmajatehased ning ehitus- ja kinnisvaraarenduse ettevõtted üle Eesti.

Puit ja kõik selle baasil valmistatu on Eestis väga hinnatud, kuigi näiteks Skandinaaviaga võrreldes on selle mõnusa ja ökoloogilise materjali kasutuses veel omajagu arenguruumigi. Järk-järgult võtab puit üle seni tavaliselt kivist ja betoonist ehitatu ning sobib hästi ka linnaruumi.

Inspiratsiooniküllane sisustussalong

2018. aasta jaanuaris avati Telliskivi loomelinnakus Puukeskuse viimistlusmaterjalide salong PK Salong. Inspireerivas keskkonnas asuvas esinduses saab tutvuda praktiliselt kõigega, mida maja viimistlemisel vaja läheb – valikus on lai valik viimistlusmaterjale põrandast katuseni nii maja sisse kui ka välja – fassaadiplaadid, parketid, plastpõrandakatted, keraamilised plaadid ning seinapaneelid.

PK Salongist saab peaaegu kõike, mida maja või korteri viimistlemisel vaja läheb. Lai tootevalik hõlmab kõrgelt hinnatud brändide, nagu Cembrit, Elastolith, Kährs, Upofloor, Pamesa Ceramica, Kerama Marazzi jt viimistlusmaterjale, mis sobivad nii ühiskondlike hoonete, kortermajade projektide tarbeks kui ka eraisikute kodu sisustamiseks.

PK Salongi hinnatud müügimeeskond töötab välja iga kliendi vajadustest lähtuvalt parima lahenduse, et tagada paindlik eelarve, õigeaegne tarne ning ajasäästlikud ressursid.

Salongis on eksponeeritud eelkureeritud tootevalik, mis muudab kliendi valiku protsessi lihtsaks ja ladusaks igale maitsele ja eelarvele. Hinnaklassist rääkides võiks öelda, et see on igati mõistlik, jäädes vähema valikuga marketite ning märksa kõrgema hinnaklassiga spetspoodide vahele.

ASi Puukeskus aadressid

Jaga
Kommentaarid