Qvalitas Arstikeskuse juhatuse esimehe Tõnu Veldi sõnul ulatub Qvalitase koostöö Meeletervisega ühiste terviselahenduste pakkumisel juba 2016. aastasse. „Näeme, et vaimse töö osakaalu kasvades ja viimaste aastate sündmuste mõjul on suurenenud inimestel vajadus abi järele. Sealjuures on ka üha enamate tööandjate soov pakkuda oma inimestele tuge, muu hulgas tööstressi märkamisel ja leevendamisel," sõnas Velt. Ta lisas, et ettevõtteid suudavad nad nii töötervishoiu kui ka erameditsiini patsientide ootustele paremini vastata ja psühholoogilise abi kättesaadavamaks muuta.

Meeletervise juhatuse liikme Aili Maari sõnul on Meeletervis määratlenud end partnerina tööandjale töökeskkonna psühhosotsiaalse tervise hindamisel, vaimse tervise toe ja teenuste kujundamisel ja arendamisel. „Oleme pidanud oluliseks tööandjale ja töötajale terviklahenduste pakkumist ja selles osas on meie koostöö Qvalitas Arstikeskusega olnud viljakas ja vastastikku inspireeriv Meeletervise sünnist, 2016. aastast alates,“ lisas Maar.

Meeletervise tegevjuhi, töö- ja organisatsioonipsühholoogi Pia Pedaniku sõnul on Qvalitase ja Meeletervise sujuva koostöö aluseks olnud sarnased väärtused ja põhimõtted. „Meeletervises peame kõige olulisemaks usaldusväärse, professionaalse ja tõenduspõhise vaimse tervise edendamist töökeskkonnas ning neid arusaamu jagab meiega Qvalitas Arstikeskus. Tänu ühisele mõistmisele saamegi üheskoos edasi liikuda, et pakkuda veel terviklikumat teenust,“ rääkis Pedanik.