Baltikumi meediakontsernide ülevaatest tuleb välja, et 75 populaarsemat väljaannet on 47 ettevõtte käes. 32 neist firmadest näitasid 2020. aastal netokasumit ning 15 olid kahjumis.

Statistikast tuleb välja, et 32 meediamaja käive kukkus võrreldes 2019. aastaga. Kaheksa ettevõtet näitasid suuremat netokasumit kui miljon eurot. Aasta verem oli selliseid ettevõtteid kümme. Leedu meediafirmasid oli nende seas neli, Eesti ettevõtteid kolm ning Lätist oli üks enam kui miljoni euro suuruse kasumiga ettevõte.

Kõige vahvamat minekut näitab juba mitmendat aastat All Meedia Leedu, mis suutis saavutada lausa üle 6 miljoni eurose kasumi. Sama ettevõte, mis omab TV3 brändi kõigis kolmes Balti riigis, suutis kasumit näidata ka Lätis. Seal jäi see veidi alla miljoni. Eestis on aga nende seis hoopis teine - 47 ettevõtte seas sai All Media Eesti viimase koha 1,46 miljoni eurose kahjumiga. Napilt on see suurem kui Postimees Grupil. Rääkides Margus Linnamäe meediaimpeeriumist, siis lisaks Postimehele omab ta ettevõtteid ka Lätis ja Leedus. Ka seal tegutsevad firmad kahjumis

Ekspress Grupi suurima kasumiga meediaäri on Ekspress Meedia ligi 1,4 miljoni euroga. Sellele järgneb Leedu Delfi 1,34 miljoniga. Läti Delfi kasum oli 2020. aastal 332 000 eurot. Ekspress Grupp omab osalust ka Õhtuleht Kirjastus AS-is, mille puhaskasum oli veidi suurem kui 900 000 eurot. Sel aastal soetas grupp ka Geenius Meedia, mis 2020. aastal näitas 70 000 eurost kasumit.

Rahvusringhäälingutest on Leedu Lietuvos Nacionalinis Radijas ir Televizija käibe ehk rahastuse poolest küll Eesti Rahvusringhäälingust ees, kuid ERR jäi 2020. 4,2 miljoni euroga plussi. Selle näitaja poolest jäi „Leedu ERR" kõvasti maha. Lätis on tele- ja raadio siiani eraldi juriidiliste kehade all. Kokku jääb nende rahastus pisut alla 30 miljoni euro piiri.

Uuringu "Baltic Media Health Check 2020-2021" koostas Balti Uuriva Ajakirjanduse Keskus Re: Baltica koos Anne-Marie ja Gustaf Anderi Meediauuringute keskusega. Viimane asub Riias tegutseva Stockholmi Majanduskooli all.