Standardi juhatuse esimehe Enn Veskimägi sõnul on Marek Helm tipptegija, kelle pikk juhtimis- ning välisturgudel töötamise kogemus aitab ellu viia mööblitootja rahvusvahelisi kasvuambitsioone. Enn Veskimägi: „Tunnen Marekit väga võimeka juhina, kellel on väga tugev juhtimise kogemus. Marek on olnud eestvedajaks Maksu- ja Tolliameti ühendamisel, Politsei ja Piirivalve ja Riigi Tugiteenuste Keskuse loomisel. Tema juhtimisel toimusid Maksu- ja Tolliametis olulised reformid ettevõtluskeskkonna arendamiseks“.

Helmi sõnul panid teda Standardi kasuks otsustama soov naasta pärast viite Lähis-Idas elatud aastat Eestisse ning panna end tegevjuhina proovile täiesti uues ärivaldkonnas.

"Nortalis töötamine pakkus unikaalse võimaluse õppida tundma Lähis-Ida ärikultuuri ning töötada tihedas rahvusvahelises konkurentsis, mis andis mulle hindamatu koostöö- ning kohanemiskogemuse. Nortal on rahvusvahelise ettevõttena olnud väga heaks sillaks avalikust sektorist erasektorisse suundumisel ja rahvusvahelise ärijuhtimise kogemuse omandamisel - tahan oma aastatega omandatud oskusi, teadmisi ning kontakte kasutada Standardi ekspordi tugevdamisel ning organisatsiooni arendamisel", lisas Helm.

Nortali asutaja ja tegevjuht Priit Alamäe sõnul ehitas Helm üles hästitoimiva meeskonna ning aitas oluliselt tugevdada ettevõtte ärilist kohalolekut regioonis. "Olen Marekile siiralt tänulik tema töö ning pühendumise eest - oleme kiire kasvu faasis, meil on regioonis väga tugev meeskond ja head kliendisuhted", lisas Alamäe.

AS Standard juhatuse liikmeks asub lisaks Marek Helmile ka Tauno Vanaselja, kes on juba paar kuud juhatust strateegiliselt nõustanud. „Pärast 25 aastat töötamist finantssektoris paelus mind töö väljakutseterohkes valdkonnas, millel on tugev ekspordikogemus. Väärtustan võimalust aidata oma teadmiste ja kogemustega kaasa Eesti pikima ajalooga mööblitööstuse järgmistele arenguetappidele, mille hulka kuulub laienemine täiendavatele turgudele ning võimaluste leidmine uutes kliendisegmentides," lisas Vanaselja.