OCCO tiim, kes alustas kuus aastat tagasi Eesti esimese “võtmed kätte” sisustusteenuse pakkujana, plaanib kaasatud raha abil laieneda uutele turgudele Euroopas. OCCO kaasasutaja ja juhi Ander Sõõrumaa sõnul aitab kaasatav summa ettevõttel Euroopas laieneda ning oma IT-arendustiimi kasvatada. „Oleme juba täna õnnelikud, et talendikad IT-spetsialistid tunnevad huvi meie ettevõttega liitumise vastu,“ lisas Sõõrumaa, tuues OCCO talentide meelitamise tegurina välja võimaluse olla esimesteks arendajateks suure potentsiaaliga ettevõttes.

AI-tehnoloogial põhinev pildituvastus ja otsing

Olulist rolli mängib platvormi juures just AI-tehnoloogial põhinev pildituvastus ja otsing, mis aitab sekunditega leida täpselt kliendi vajadustele vastavaid sisustuselemente, ja nende alternatiive, üle 100 000 toote hulgast nii visuaali kui tootekirjelduse põhjal. OCCO peamiseks investoriks on Skeleton Technologies asutaja Oliver Ahlberg. “Paljudele tundub täna reisibüroost lennupileti ostmine või paberkataloogist millegi tellimine üsna arhailine. See aga on sisekujundajate igapäevane elu: paberkataloogid, emailid, edasimüüjad, OCCO eesmärk on kõike seda digitaliseerida ja see mind kõnetaski,“ selgitab investor Oliver Ahlberg OCCO digilahenduse vajadust turul. Ahlberg liitub OCCO-ga ka nõustajana, et olla ettevõtte laienemisel toeks ja aidata kaasa kasvuplaanide rahastuse kaasamisel tulevikus.

Digitaalsel platvormil on ligipääs enam kui 800 Euroopa sisustusbrändile, mis annab erineva suurusega eelarvetega sisustusprojektide kallal töötamiseks rohkelt valikuvõimalusi. Seni on OCCO oma platvormi tutvustanud peamiselt Hollandi ja Eesti turul, kasvatades platvormi kasutajate arvu 250-ni ja projektide käibe 7 miljoni euroni. Ander Sõõrumaa sõnul on OCCO kasumlik ning ettevõtte mahud kasvavad iga aasta pea kaks korda. “Täna kaasame raha, et valideerida platvormi eelkõige Beneluxi maades, järgmine rahastusring toote skaleerimiseks on OCCO-l plaanis juba aasta teises pooles,” lisas Sõõrumaa.

Potentsiaal saada sisearhitektide igapäevaseks abimeheks

Eestis kõrgelt hinnantud büroo Arhitekt11 tegevjuht Jan Plaan näeb, et OCCO platvormil on hea potentsiaal saada sisearhitektide igapäevaseks abimeheks. ”Näeme enda tiimis sellel olulist kohta tuleviku sisearhitektuursete projektide tegemisel eelkõige just professionaalsema ning efektiivsema teenuse aspektist,“ lisas Plaan.

Visionäärse Hollandi arhitekti Casper Schwarzi sõnul on platvorm andnud üllatavaid ja huvitavaid otsingutulemusi, mis on viinud teda ja tema tiimiliikmeid oma sisekujundusprojektides teistsuguste valikute ja ettepanekute juurde. "On tore avastada uusi tootjaid ja nende tooteid. Digitaalne platvorm säästab meie aega uute toodete otsimisel ja aitab leida lahendusi erinevate eelarvete piires," lisab Schwarz.