Piisas vaid nädala alguses majandusminister Taavi Aasal ja rahandusminister Keit Pentus-Rosimannusel rääkida, et sügisest algab suur ning mitmeaastane majade soojustamise ning renoveerimise toetusprogramm, kui nende asutuste telefonid läksid punaseks. Juba küsiti, kuidas saaks ometi pihta hakata. Pole ka ime, sest selle talve elektri- ja küttearved on tuletanud meelde, et kortermajade renoveerimine säästlikumaks on väga oluline. Delfi „Erisaates“ selgitavad majandusministeeriumi elamumajanduse ekspert Raiko Puustusmaa ning Kredexi esindaja Joonas Kerge, mis on tulemas ja milliste ettevalmistustega võiksid ühistud juba praegu pihta hakata. Saatejuht on Raimo Poom.
1x
00:00

Inimeste huvi on suurte energiaarvete tõttu oma eluasemed säästlikumaks muuta täiesti mõistetav. Miks tuleb oodata korterite soojustamise toetuse taotlemisega sügiseni? Kui palju üldse saab korteriühistu selliseks projektiks toetust taotleda, milliseid samme saaks teha juba enne sügist, et olla siis valmis pabereid sisse andma? Kõigest sellest annavad ülevaate „Erisaate“ külalised.

Saates räägitakse ka sellest, mismoodi saaksid renoveerimistoetust väiksemate asulate kortermajad, kus suured pangad ei kipu tahtma laenu anda, mida ühistutel on vaja oma osa eest maksmiseks. Kust ja kellelt saab nõu küsida, kui on otsus tehtud renoveerimine ette võtta, ning kelle käest uurida näidete kohta, kas maja energiasäästlikumaks ehitamine ikka annab piisavalt kokkuhoidu, et asi ära tasuks. Kuula täpsemalt juba „Erisaatest“.