„Kuigi vaktsineerituse tase Maximas on tänaseks jõudnud juba 72 protsendini – mis on kõrgem kui Eesti keskmine –, on meie töötajaskonna hulgas endiselt veel inimesi, kes ei ole üldse ennast vaktsineerinud, kolmandik on jätkuvalt vaktsineerimata. Samal ajal on väga suur osa meie töötajatest eesliinitöötajad, kes peaksid saama parima kaitse, mis meil viiruse vastu on," rääkis Maxima Eesti personalijuht Lea Kimber.

Selleks, et hoida võimalikult suurt osa oma töötajatest nii nakatumiste kui ka raske haigestumise eest, alustas ettevõte 3. veebruarist uue töötajatele suunatud vaktsineerimisprogrammiga. „Erinevad COVID-19 tüved nakatavad nii vaktsineerimata kui ka vaktsineeritud inimesi. Vahe on selles, et vaktsineeritud nakatuvad vähem, põevad haigust kergemini ja saavad kiiremini tööle naasta," selgitas Kimber.

Maxima värske vaktsineerimisprogrammi „1-2-3 – alusta, lõpeta ja tugevda oma immuunsüsteemi vaktsineerides" eesmärgiks on tõsta vaktsineeritud töötajate osakaalu, ideaalis võiks see küündida vähemalt 80–85 protsendini töötajaskonnast. Iga töötaja, kes esitab perioodil 1. märts–31. august lõpetatud vaktsineerimiskuuri tõend kehtivusega vähemalt kuus kuud, saab muuhulgas ühekordset boonust 25 eurot. Ettevõte investeerib nende tasude maksmisse poole aasta jooksul 50 000 eurot.

Selleks, et lihtsustada töötajatel vaktsiinikuuri alustamist või tõhustusdoosi tegemist, viib ettevõte läbi erinevaid toetavaid tegevusi. Nagu eelmisel aastal kasutatakse selleks ka haigekassa rahastatavaid võimalusi. Üks neist on vaktsineerimisbuss, mis võimaldab Maxima kaupluste töötajatel Tallinnas, Tartu ja Ida-Virumaal end kaupluses kohapeal vaktsineerida.

Sarnaselt eelmisele aastale viiakse ettevõttes läbi ka mitmeid koolitusi, kus erialaarst selgitab Maxima töötajatele vaktsiinide erinevust, toimimist ja ohutust. Peaasjalikult veebikeskkonnas toimuvatel koolitustel on võimalus esitada arstidele ka küsimusi. „Oleme väga tänulikud arstidele, kes on oma niigi kiire igapäevatöö kõrval leidnud aega, et tulla neid loenguid meie töötajatele pidama," sõnas Maxima Eesti personalijuht.

Kõige selle kõrval on Maxima toetanud igal moel riiklikke vaktsineerimistegevusi. „Oleme alati leidnud koha vaktsineerimistelkidele oma kaupluste territooriumil, taganud neile elektriühenduse ja muud vajalikud kommunikatsioonid. Sarnaselt oma kaupluste töötajatele oleme ka vaktsineerijatele pakkunud tasuta lõunat," sõnas Maxima Eesti personalijuht. Oma töötajatele on Maxima pandeemia vältel taganud ka tasuta kiirtestid, maskid ja desinfitseerimisvahendid.

„Oleme ettevõttesiseselt vaktsineerimist igati toetanud – see ei ole esimene vaktsineerimiskampaania, mis me oma töötajate seas läbi viime," sõnas Kimber. Maxima oli eelmise aasta kevadel üks esimese Eesti jaekette, kes võttis töötajate vaktsineerima innustamiseks kasutusele täiendava motivatsioonpaketi. Nii kuulutas ettevõte aprillis välja ettevõttesisese reisiloosi, mis kutsus töötajaid aktiivselt vaktsineerima.

Kõigi vaktsineeritud töötajate vahel loositi välja kümme reisi kahele inimesele Egiptusesse Hurghadasse. Loosis osalemiseks tuli esitada vaktsineerimise tõend enne jaanipäeva ja võitjad kuulutati välja 28. juunil. Tegemist oli viietärnihotelli „kõik hinnas" paketiga, mida sai kasutada eelmise aasta lõpuni. „Reisiloos võeti töötajate poolt väga suure huviga ja hästi vastu," kinnitas Kimber. Selle tulemusel kasvas vaktsineeritute arv ettevõttes ligi 300 inimese võrra. Eelmisel kevadel läbi viidud vaktsineerimisprogrammi investeeris Maxima samuti ligi 50 000 eurot.

Maxima oli ühtlasi esimene jaekett Eestis, kes hakkas enam kui aasta tagasi, 12. novembrist 2020 oma kauplustes jagama tasuta maske klientidele, kel isiklikku maski kaasas ei ole. Kõik kliendid, kes tulevad Maxima kauplustesse maskita, saavad selle tasuta infoletist või väiksemates kauplustes kassadest. Lisaks alandas ettevõte eelmisest nädalast oma kauplustes müüdava COVID-19 antigeeni testi hinna pikemaks ajaks 4,59 euro peale. Tegu on jaeturu odavaima koroona kiirtestiga.

Maxima on Baltikumi suurim jaekaubandusettevõte. Eestis annab ettevõte tööd ligi 3700 inimesele. Igapäevaselt teenindavad Maxima kauplused keskmiselt 140 000 eestimaalast. Ettevõte tegutseb Eestis 2001. aastast, olles tänaseks üks suuremaid siinseid tööandjaid ja maksumaksjaid.

Jaga
Kommentaarid