See kõik on endiselt seaduseelnõu tasandil, kuid valitsus on kindel, et seadus võetakse peagi vastu. Belgia peaminister Alexander de Croo ütles, et reform muudab inimesi ja ärisid ainult tugevamaks.

Lisaks sellele sätestab vastuvõetud dokument konkreetselt töötajate õiguse pärast tööpäeva lõppu oma telefonid välja lülitada, kartmata karistust ülemuste sõnumite ignoreerimise eest.

Töötajate õigus mitte vastata ülemuste kõnedele või SMS-idele väljaspool tööaega kehtib juba kõigi Belgia avaliku sektori töötajatele. Erasektorile rakendub see õigus märtsist. See muutub kohustuslikuks kõikidele 20 või enama töötajaga eraettevõtetele.

Island oli esimene riik maailmas, kes viis läbi ulatusliku katse neljapäevasele töönädalale üleminekuks. Katsed hõlmasid 2500 töötajat, mis on üle 1 protsendi riigi tööealisest elanikkonnast.

Eksperiment viidi läbi aastatel 2015–2019 nelja päeva ehk 35–36 tunni pikkust töönädalat ja see oli üllatavalt edukas. Neli aastat kestnud eksperimendi käigus maksti töötajatele sama palka, aga tööl käisid nad 40 tunni asemel 35–36 tundi nädalas. Töötajate tootlikkus püsis sama või isegi paranes.

Töötajad teatasid, et tunnevad end vähem stressis ja läbipõlemise ohus ning ütlesid, et nende tervis ning töö- ja eraelu tasakaal on paranenud. Samuti teatasid nad, et neil on rohkem aega perega veetmiseks, hobidega tegelemiseks ja majapidamistööde tegemiseks.

Eksperimendi tulemusel nõuavad Islandi ametiühingud töölepingute ümbervaatamist ning 86 protsenti Islandi töötajatest on juba lühendatud töönädala peal. Eriti populaarne on lühem töönädal avalikus sektoris.