Avaldame postituse täies mahus:

Head reisijad!

On võimalik, et parvlaev Tiiu reis, mis väljub kell 15.30 Rohukülast, peab pöörduma Rohuküla sadamasse tagasi. Rohukülas on sadama akvatooriumi sissesõidu ette triivinud poi, mis võib takistada laeva ohutut möödumist.

Olukorra teeb ohtlikuks see, et poi küljes vee all on pikk kett, mis liiga lähedalt möödumise korral võib vigastada laeva vinti, mille tõttu laev enam sõita ei saaks. Parvlaev Tiiu väljub sadamast ning laeva kapten hindab olukorda poile lähemale jõudes.

Parvlaev Leiger väljub kell 15.15 Heltermaa sadamast ning kapten hindab olukorda Rohuküla sadama akvatooriumisse lähenedes. Transpordiamet tegeleb sellega, et sadama akvatooriumisse triivinud poi võimalikult kiiresti eemaldataks. Vabandame võimalike ebamugavuste pärast.

Täiendatud 15.47:

TS Laevad kommunikatsioonijuht Sirle Arro sõnul pääses parvlaev Tiiu poist mööda. Seevastu pole parvlaev Leiger endiselt takistusest mööda pääsenud. Arro ütles, et tõenäoliselt saab Leiger takistusest mööda.

Arro lisas, et transpordiamet saatis omalt poolt laeva olukorda lahendama. Transpordiameti poolt saadetud laev peaks kohale jõudma kella 18.00–19.00 vahemikus, kuid on ebaselge, kas takistusest õnnestub täna vabaneda.

Täiendatud 18.40:

Sirle Arro sõnul on ettetriivinud poi eemaldatud ning laevaliiklus Rohuküla sadamas normaliseerunud.