Greenergy Data Centers turundusjuht Uko Urb sõnab, et tegemist on järgmise olulise peatükiga Eesti e-eduloos.

"Ligi 40 miljonit eurot maksnud ehitis on esimene kolmest samasse kohta rajatavast hoonest, mis kõik panustavad siinsete e-äride ning digiriigi arengusse. Lisaks mitmekordistub sellega Eesti andmemajutuse ekspordipotentsiaal," ütleb ta.

Keskus laiub 14500 ruutmeetril, töötab 100% taastuvenergial ja selle koguvõimsuseks kujuneb kuni 31,5 MW ning energia kasutuse efektiivsus saab olema maailmaklassi kuuluv 1,2. Greenergy plaanib Eestist alustades rajada energiatõhusate rohelahendustega andmekeskuste võrgu üle kogu Ida- ja Kesk-Euroopa. Sellega leevendatakse piirkonna kasvavat vajadust turvalise andmemajutuse ja seotud teenuste järele.

Greenergy asutaja ning juhi Üllar Jaaksoo sõnul on ettevõtte esimene andmekeskus mõeldud e-Eesti ja selle digiteadlike naabrite eduloo toetamiseks. "Ühtlasi avab see Eesti jaoks ukse andmemajutusteenuste ekspordiks rahvusvahelises mastaabis. Meie ambitsioonid on aga märksa suuremad. Eesmärgiks on luua Kesk- ja Ida Euroopasse taastuvatel ressurssidel töötavate energiaefektiivsete andmekeskuste võrgustik ning on aeg astuda järgmised sammud selle visiooni suunas," selgitas Jaaksoo ning lisas, et nüüd, esimese andmekeskuse valmides, plaanib ta liikuda Greenergy tegevjuhi positsioonilt ettevõtte nõukokku ning tuua enda asemele valdkonnas karastunud tegevjuhi.

Greenergy Data Centersi nõukogu juhi Randolf Nijsse'I sõnul on esimese maailmatasemel andmekeskuse ehitamine Eestisse, kui digivaldkonda eest vedavasse riiki, ainuõige valik. „Üllari visioon ettevõtte asutajana, mille taga seisab ka äri rahastav Kolme mere investeerimisfond, on hoidnud pandeemia kontekstis meeskonna motivatsiooni ning aidanud ületada väljakutseid. Tervitan tema liitumist nõukoguga, kus ta saab panustada järgmiste strateegiliste eesmärkide saavutamisse," kommenteeris Nijsse.