Martin Villigu kinnitusel on üldise energia hinnatõusu taga paljuski see, et rohelisele tehnoloogiale üleminekut on edasi lükatud. „Praegu oleme kogu majanduse rohepöörde alguses ja tuleb tegutseda, et mitte hiljaks jääda. Eesti ettevõtted peavad uued ärivõimalused ära kasutama. Saastamisest loobumine tähendab, et sisuliselt kõik majandussektorid mängitakse ringi," ütles Villig.

Ettevõtja tõi välja, et erafondid ja Euroopa Liit panevad lähiajal loodust ja raha säästvate lahenduste pakkujatele välja ligi triljon eurot. „Võidavad need, kes vähendavad oma valdkonnas reostamist ja raiskamist," nentis Villig.

Konkreetse näitena tõi Villig korduskasutuspakendid, mida pakuvad Eesti ettevõtted ja kasutavad juba paljud poed ja söögikohad. „Kui praegu põletatakse enamik pakendeid lihtsalt ära, siis varsti hakkab näiteks toidukarpidele ja kohvitopsidele kehtima panditaaraga sarnane süsteem, millega prügi peaaegu ei teki ja mis säästab nii tootjatele kui ostjatele raha," selgitas Villig.

Villigu sõnul loovad korduskasutusettevõtted töökohti üle Eesti ning väljatöötatud lahenduste ekspordiga saab Euroopa rohepöörde raha Eestisse tuua. „Pärnus välja töötatud süsteemi saab müüa Pariisis ja Põlvamaa oma Baierimaal. Korduskasutus on tulevikuäri, olen ka ise sellesse investeerinud," ütles ettevõtja.

Martin Villigu sõnul peaks Eesti riik looma kiiremini sellise õigusliku keskkonna, mis motiveeriks ettevõtteid ja inimesi korduskasutusele üle minema. „Nii saaksid eestlaste väljatöötatud lahendused Euroopas esimestena jalad alla. Ringmajandusega seotud ettevõtted võiksid olla tulevikus tehnoloogiasektori kõrval Eesti suurimad maksumaksjad," lisas Villig.