„Arter on inimkeskne linnaruum Tallinna kesklinnas. Uus kohtumispaik, kus tekivad julged ja loovad mõtted ning mis kujundab tuleviku töökohti. See on paik ettevõtetele, kes väärtustavad oma töötajaid ning kellega koos loome kvaliteetsema, tervislikuma ja inspireerivama töökeskkonna,“ ütles Kapiteli projektidirektor Allan Remmelkoor.

Arter kvartal koosneb 28-, 15- ja 9-korruselisest hoonest ning neid ühendavast keskhoonest koos parkimismajaga. Kokku tuleb 38 000 ruutmeetrit üüripinda, mille kogumaksumus on 116 miljonit eurot ja sellele lisandub käibemaks.

"Kvartalisse tuleb 29 000 m² kõrgekvaliteedilist büroopinda, 6000 m² erinevaid toitlustus- ja teeninduspindu ning 3000 m² üürikortereid. Kahekorruselisse maa-alusesse parklasse ja parkimismajja tuleb kokku 470 parkimiskohta ning Eesti suurim jalgrataste siseparkla," teatas Merko börsiteates.

Möödunud aasta veebruaris alguse saanud nulltsükli ehitustööde plaanitud kestus on ligikaudu 19 kuud. Kogu kvartal valmib 2024. aasta kolmandas kvartalis.