Äpi kodulehel seisab, et "Truth Social on Ameerika sotsiaalmeediaplatvorm, mis julgustab avatud, vaba ja ausat globaalset suhtlust ilma poliitilisi ideoloogiaid diskrimineerimata".

Hoolimata sellest, et rakenduse üksikasjad on hakanud internetti lekkima, kirjutas Reuters, et Truth Social varjub siiski saladuseloori taha ning mõned tehnoloogia- ja meediaringkondades suhtuvad sellesse skeptiliselt. Näiteks on ebaselge, kuidas ettevõte oma praegust kasvu rahastab. Hetkel on lehe ülekoormuse tõttu kõik uued registreerijad pandud ootejärjekorda. Eestis on Truth Sociali äpp ja koduleht kättesaadavad ainult VPN-i kaudu.

Ameerika endisel presidendil Donalt Trumpil ei möödunud päevagi ilma sotsiaalmeediata, eriti meeldis talle Twitteris säutsuda. Möödunud aasta 6. jaanuaril tõmmati ta tegevusele aga kriips peale.

Trump blokeeriti ära Twitteris, Facebookis ja Alphabeti omatud YouTube platvormil pärast 6. jaanuaril 2021 toimunud rünnakut USA kapitooliumile, kuna teda süüdistati vägivallale õhutavate sõnumite postitamises, kirjutas Reuters.