Täna õhtul andis TV3 Grupp Eesti teada, et on peatanud reklaamide planeerimise Venemaa telekanalis RTR. Otsus avalikustati TV3 otse-eetrisse jõudnud „Seitsmeste" erisaates: „Sõda Ukrainas".

Sündmuste käik:

TV3 endine tegevjuht Mart Luik (Isamaa) juhtis hiljuti Eesti Päevalehe veergudel tähelepanu tõsiasjale, et reklaami müügiga toetab TV3 omanikfirma Vene riikliku propagandamasina Rossija rahvusvahelise telekanali RTR Planeta levitamist Eestis.

Tema sõnul on telekanal RTR "üks kõige räigema sõja- ja vaenupropaganda õhutajatest, kus mitu korda nädalas kuulutab Eestile ja kõigile teistele vaba maailma riikidele hukatust Vladimir Solovjov koos külalistega". "Siit minu avalik üleskutse All Media Eesti tegevjuhile Signe Suurele: palun lõpetage see koostöö esimesel võimalusel! RTR propaganda levitamine praegustes pingelistes oludes on Eestile ohtlik ja kahjulik," kirjutas Luik.

Uurisime TV3lt, kas nad ei näe probleemi taolises koostöös Vene propagandakanaliga, mida kaitsepolitseiamet nimetab Kremli inforelvaks ja peab seeläbi kaudseks ohuks Eesti julgeolekule.

TV3 turundus- ja kommunikatsioonjuht Annely Adermann ütles eile õhtul Delfile, et ettevõte langetab otsuseid eelkõige vastavalt valitsuse või pädevate riigiasutuste poolt kehtestatud regulatsioonidele.

"Tasub märkida, et mitmed Venemaa telekanalid on kuulunud mõlema suure meediamaja portfelli juba aastaid, kuna nende järele on olnud nõudlus," selgitas Adermann, viidates Postimees grupile, kes müüs ühtlasi reklaami Vene telekanalitele, sh näiteks PBKle ja propagandakanalile NTV Mir.

Küsisime Postimees Grupi juhatuse esimehelt Toomas Tiivelilt ja müügiüksuse juhilt Taavi Lättilt nende seesuguse koostöö kohta Vene telekanalitega, ent kumbki ei soovinud viimase ööpäeva jooksul vastata. Täna õhtul vahetult enne loo ilmumist teatas aga ettevõte avalikult, et lõpetab ühepoolselt lepingu, mille järgi müüdi Eesti televaatajatele edastatud Vene telekanalites reklaami.

TV3 esindav Adermann ütles aga veel eile õhtul, et "meediamajad planeerivad reklaami kolmanda osapoole kanalisse ega vastuta selle sisu eest". Tema sõnul saavad nemad otsuste tegemisel lähtuda vaid riigis kehtivast seadustest. "Seega ei saa meediamajad vastutada kolmanda osapoole kanalite leviku eest, kuna need kokkulepped sõlmitakse otse operaatorite poolt," sõnas Adermann eile.

Täna on siis tehtud otsus tegevus lõpetada.

Jaga
Kommentaarid