Euroopa Liit leppis eilsel kohtumisel kokku Venemaale uued sanktsioonid. Venemaa ei lase end sellest aga liigselt heidutada ning kavatseb vastukaaluks laiendada oma kaubandus- ja majandussidemeid Aasia riikidega, kirjutab Reuters.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles, et Venemaa ongi tahtlikult soovinud vähendada oma sõltuvust välisimpordist ning kaitsta end võimalike sanktsioonide eest. "Peamine eesmärk oli tagada täielik isevarustatus ja vajadusel täieliku impordi asendamine," ütles Peskov. "Suures osas on see eesmärk saavutatud."

Ta lisas, ka et kahtlemata toob see probleeme, kuid need pole ületamatud.

Majandusministeerium teatas, et Venemaa on pikka aega sanktsioonidega elanud. "Mõistame, et sanktsioonide surve, millega oleme silmitsi seisnud alates 2014. aastast, tugevneb nüüd," ütles ministeerium, viidates ajale, mil Venemaa annekteeris Ukrainalt Krimmi. "Mõnede väliskolleegide retoorika oli selline, et oleme uuteks potentsiaalseteks sanktsioonideks juba ammu valmis."

Citi analüütikud Moskvale optimismi ei jaga, kuid tõdesid, et Venemaal on tugevad põhialused, ning juhtisid tähelepanu, et senised sanktsioonid ei ole otseselt suunatud kõige olulisematele energiavoogudele.