Venemaa okupatsiooniväed on asunud ründama haiglaid Ukrainas ning lahingupiirkondades on terav puudus elupäästvatest esmaabivahenditest. Abi toimetatakse Ukraina abivajajateni koostöös Eesti välisministeeriumiga.

MMG grupp paneb hetkel kokku nimekirja kõige kriitilisematest meditsiinitarvikutest, mida Ukrainasse saata. Ettevõtte omaniku Margus Linnamäe sõnul on Ukrainal kõige pakilisem vajadus relvaabi järgi, mida saavad pakkuda teised riigid. Samas vähim, mida erasektor teha saab, on anda Ukrainale elude päästmiseks meditisiiniabi. „Eesti, Läti ja Leedu vabaduse eest võideldakse täna Kiievi äärelinnades,“ ütles Linnamäe, kes kutsub kõiki Eesti ettevõtjaid panema õlga alla Ukraina abistamiseks. Tema sõnul on praegu kriitilise tähtsusega abi kohalejõudmise kiirus.

Abipaketti panevad kokku Magnumi gruppi kuuluvad ettevõtted Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes. Toetajate hulgas on ka gruppi kuuluv Semetron AS ning Apotheka apteegifrantsiis. Ravimite kohaletoimetamist koordineeritakse Eesti ja teiste Baltimaade ravimiametitega.

Magnum on Baltimaade suurim ravimite ning meditsiinitarvikute müügiga tegelev ettevõte.

Jaga
Kommentaarid