Maxima on üks nendest jaekettidest, kes ei oota olemasolevate toodete mahamüümise tagant, vaid tooted korjati kokku kohe.

Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juhi Tiia Schapeli sõnul on nende töötajad näinud terve nädalavahetuse jagu vaeva, et korjata lettidelt ära Vene ja Valgevene päritolu tooted kõigis 83 Eestis paiknevas kaupluses.

"Kuna aga meie kauplustes on tuhandeid tooteid, mille hulgast tuli Vene ja Valgevene tooted üles leida, siis võib juhtuda, et mõni üksik Vene või Valgevene päritolu toode on jäänud siiski meie riiulitele. Seda seetõttu, et reageerisime kiiresti ja mõne toote osas pidime päritolumaad ka täpsustama," täpsustas ta.

Schapeli sõnul mõistavad nad, et praegu on pingelised ajad ning teevad endast oleneva, et oma lubadusest kinni pidada. "Palume selles osas klientidelt ka mõistvat suhtumist. Tegu on keerulise protsessiga ja see võtab aega," sõnas ta.

Rimi palub samuti klientidelt mõistvat suhtumist

Rimi tegi otsuse mitte müüa ja tooteid sisse tellida neljapäeva õhtul ning reedel aeti kokku täpsem nimekiri toodete ja koguste kohta. Tänaseks on aga suurem töö peagi tehtud. "Täna saan kinnitada, et Rimi poodides asuti nädalavahetusel nimetatud tooteid eemaldama. Tööjõupuudus ja haiguslehtede arv ei tee olukorda lihtsaks," nentis Rimi kommunikatsioonijuht Katrin Bats.

Samuti olid Rimi töötajad abiks saabuvate sõjapõgenike pakkide komplekteerimisel. "Seadsime prioriteete ja leidsime, et toodete eemaldamine on vähemtähtis, kui abivajajate kohene aitamine," sõnas Bats. Seega kontoritöötajad, kes tavalisel perioodil nädalavahetustel ei tööta, olid sel nädalavahetusel siiski tööl.

"Pingutame Rimis, et tänase jooksul saaks kõik Vene ja Valgevene tooted poest eemaldatud. Samas kutsume üles mõistmisele, kui mõnes poes pole veel jõutud kõiki kaupu ära korjata. Meie teenindajad annavad endast olusid arvestades parima," sõnas Bats.

Coop müüb olemasolevad tooted maha, uusi ei telli

Coop teatas aga reedel Ärilehele, et nemad ei plaani kaupluse riiulil olevaid tooteid müügist maha võtta ja hävitada, kuna see ei mõjutaks mingil moel Venemaa ja Valgevene ettevõtteid, vaid teeks kahju üksnes neile. Uusi tooteid nad aga juurde ei telli.

Jaga
Kommentaarid