Kütuse hind tõuseb, gaasi hind tõuseb ja toidukaupade hinnad tõusevad – sellised uudised ümbritsevad meid nüüd juba iga päev. See on uus reaalsus, mille on kaasa toonud kiire inflatsioon ehk nähtus, mis kahandab raha ostujõudu.

Näiteks 2021. aastal oli eestlastel kogutud hinnanguliselt ca 8 miljardit eurot, mis kaotas väärtuses koguni 360 miljonit eurot. Säästud lihtsalt seisid pangakontodel. Samal ajal kui elukallidus üha tõusis, jäi säästude ostujõud aina väiksemaks. Kiire inflatsioon muudab olukorra iga päevaga üha kriitilisemaks.

On ainult üks lahendus – investeerimine


Et inflatsioon sinu raha väärtust negatiivselt ei mõjutaks, peaksid oma säästud nii ära paigutama, et nende ostujõud säiliks ja ajas isegi kasvaks. See tähendab ainult üht – raha tuleb investeerida.

Investeerimise viise on mitmeid. Palju ostetakse kinnisvara, aga palju räägitakse ka krüptorahast ja börsil kauplemisest. Kõik eelmainitud varaklassid on üsna nõudlikud. Näiteks mõnel juhul on alustamiseks vaja palju raha, mõnel juhul peab olema suur riskitaluvus. Mitmed investeerimise viisid eeldavad ka spetsiifilisi algteadmisi ja palju aega, et end toimuvaga kogu aeg kursis hoida ning õigel ajal osta-müüa. Kõigil meil neid võimalusi kahjuks ei ole.

Kuld on jõukohane kõigile


Üks lihtsamaid ja turvalisemaid investeerimise viise on väärismetallide, näiteks kulla ostmine. Kuld on likviidne varaklass, kuhu investeerides pole vaja ei eelteadmisi, suuri rahasummasid ega ka pidevat asjaga tegelemist.

Kuld on stabiilselt oma väärtust hoidnud läbi aastasadade. Tänu sellele on kulda investeerimise enda jaoks hiljuti avastanud paljud inimesed, kes raha väärtuse kõikumise pärast mures on.

Selgitab Auforti asutaja Bert-Ken Raudberg:

Bert-Ken Raudberg, Auforti asutaja

„Toome näite. Kui 2017. aastal sai 1000 euro eest osta ca 28 grammi kulda, siis praegu, 2022. aasta märtsis on sama koguse kulla maailmaturu hind umbes 1670 eurot. Võrdluseks: inimestel, kes panid 2017. aastal oma pangaarvele 1000 euro jagu sääste, on seal ka täna sendi täpsusega sama summa. Seega on selges võidus need, kes otsustasid kulla kasuks.”

Aufort teeb kulda investeerimise mugavaks


Eesti ettevõte Aufort on loonud füüsilisse kulda investeerimiseks maailmas ainulaadse viisi. Jutt käib e-poena töötavast ja plokiahela tehnoloogiale ehitatud digitaalsest kullakontost, mis võimaldab kullaga kaubelda kodust väljumata, sest kõik tehingud saab turvaliselt ja mugavalt vormistada üle interneti.

Seeläbi on lahendatud ka suur murekoht, mis varem kulla soetamise tülikaks tegi – selle hoiustamine. Enam ei ole tarvis füüsilist kulda ostes seda kodus seifis või „sukasääres” hoiustada, sest sinu kuld hoiustatakse sinu nimel rahvusvahelistes hästi turvatud varahoidlates.

Auforti digitaalne kullakonto annab ka suure hinnaeelise, sest kulla soetamisel tasub klient vaid kulla maailmaturuhinna ja vahendaja marginaali. Kuldplaatide tootmise ja transpordi kulusid, mis pole sugugi väiksed, klient enam kandma ei pea. Soovi korral on siiski võimalik pärast kuldplaadi tootmise ja transpordikulude tasumist lasta kuld endale kulleriga koju saata.

Ka kulla tagasimüük ehk säästudeks paigutatud kulla osaliselt või täielikult taas rahaks tegemine käib kullakontolt vaid paari minutiga.

Investeeringud „autopiloodile”


Investeerimiskulla ostu ja müügiga tegelev Aufort arendab klientidele pidevalt uusi ja mugavaid lahendusi. Kõige värskem mugavusteenus on kulla püsitellimus, mis võimaldab säästude investeerimise n-ö autopiloodile panna. Iga kuu kindlal kuupäeval saad oma püsitellimuse eest arve, mille tasumisel kantakse sinu isiklikule kullakontole vastavalt valitud kulla kogus.

Kulda investeerimine käib lihtsalt, kiirelt ja mugavalt ning see on kättesaadav absoluutselt kõigile, sest investeerida saab juba alates ca 30 eurost.

Rohkem infot leiad www.aufort.ee

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist soovitame tutvuda finantsteenuse tingimustega või konsulteerida spetsialistiga.

Jaga
Kommentaarid