Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) veebilehel olev liikluskindlustuse kalkulaator www.lkf.ee/kalkulaator näitab kaheksa kindlustusseltsi hindu: BTA, ERGO, Gjensidige, If, Inges, PZU, Salva ja Seesam. LHV ja Swedbanki kindlustuse hindu tuleb neilt otse küsida.

Sisestades kalkulaatorisse sõiduki registrimärgi, saab teada kindlustusmakse nii üheks ja kolmeks kuuks kui ka pooleks ja terveks aastaks. Kui võrrelda sama auto liikluskindlustuse hindu kindlustusseltsides, siis need võivad teinekord erineda isegi mitmekordselt. Selle põhjuseks on kindlustusandjate erinevad makse arvutamise metoodikad.

Üldiselt tuleb liikluskindlustuse hind soodsam, kui sõlmida pikaajalisem leping, näiteks aastaks. Mullu maksis aastane liikluskindlustus keskmiselt 102 eurot.

Eestis registreeritud sõidukitele on liikluskindlustus kohustuslik. Kui põhjustad liiklusõnnetuse, siis liikluskindlustus hüvitab kannatanule kahju sinu eest.

Kuigi liikluskindlustus oma olemuselt on kõigis kindlustusseltsides sarnane, siis enne lepingu sõlmimist tasub siiski lugeda selle tingimusi. Kindlustusandjad võivad pakkuda hinna sees erinevaid lisateenuseid ja maksetingimusi. Näiteks mitmed seltsid annavad tasuta puksiiriabi õnnetuse korral ja väikese lisatasu eest täiendavat õnnetusjuhtumikindlustust. Seega kõige odavam variant ei pruugi olla alati kõige parem.

Kalkulaatorit on lihtne kasutada nii arvutis kui ka mobiilis ja see annab parima ülevaate liikluskindlustuse hindadest. Oluline on aga tähele panna, et LKF-i liikluskindlustuse kalkulaatori kaudu ei saa sõlmida kindlustuslepingut. Liikluskindlustust on kõige mugavam vormistada tavaliselt kindlustusseltsi veebilehel.

*Uuringu viis läbi Eesti Kindlustusseltside Liit koostöös Turu-uuringute AS-iga, sellele vastas 1003 inimest vanuses 18–64 eluaastat.

Vaata täpsemalt: www.lkf.ee/kalkulaator

Jaga
Kommentaarid